Impresivan vozni park: Za nove službene automobile, Vlada FBiH izdvojila više od milijun KM

Služba za zajedničke poslove vlasti i tijela FBiH nabavila je prošle godine za potrebe federalnih institucija 22 nova službena automobila, koja su plaćena 1.059.696 maraka.

Riječ je o nabavci novih automobila prema odluci Vlade FBiH. Iako je ova institucija odluku o kupovini novih vozila donijela lani, tek je revizorski izvještaj Službe za zajedničke poslove vlasti i tijela FBiH otkrio da su vozila doista i kupljena i da su plaćena više od milijun, piše Dnevni avaz.

Tek se otkrilo

Prema ovoj odluci Vlade, službeni putnički automobil više srednje klase za potrebe Ureda predsjednika FBiH plaćen je 110.000 maraka. Ostala vozila kupljena su za osam federalnih ministarstava, Centar za edukaciju sudaca i tužitelja, Poreznu upravu FBiH i dva za Službu.

Uostalom, vozni park Vlade FBiH, prema podacima do kojih je došao Avaz, broji više od 800 vozila, a prosječna nabavna cijena jednog vozila je skoro 42.000 KM, što znači da je ukupan vozni park Vlade sada nešto veći od 36 milijuna KM.

Za ova 22 nova vozila, vozni park je povećan. Istina, Vlada je prošle godine stavila na raspolaganje stara vozila, za koje je tražila 100.000 KM, ali nema podataka da su prodati.

Razni tipovi

Vlada FBiH, kako je potvrđeno, raspolaže, kad su u pitanju tipovi vozila, najnovijim modelima Volva XC60, BMW-a 5, Audija A6, Golfa 5, Passata… 

U ostala vozila spadaju i motocikli, traktori, freze, čamci, autobusi, rovokopač te oklopna vozila.

Ove podatke vodi Služba za zajedničke poslove FBiH.

Brojke 

 • 1.000 vozila imaju ukupno bh. institucije
 • 820 broji vozni park Vlade FBiH
 • 36 milijuna KM vrijednost voznog parka Vlade FBiH
 • 1.059.696 KM odobreno za 22 vozila
 • 126 vozila ima Federalna uprava policije
 • 74 vozila – Federalna uprava za civilnu zaštitu
 • 22 vozila – Služba za zajedničke poslove FBiH
 • 1 gliser ima Vlada u svom vlasništvu

(www.jabuka.tv)


13 komentara

 • Pa i zločinac Josip Broz je imo najboljeg konja u drugom svjetskom ratu, zašo NAŠI političari nebi vozali samo naj-bolja auta.

 • Pa ovaj Gost je upravu sve što je napisao!
  Zašto se bez potrebe pjenite, ljutite i sipate grube riječi po portalu?
  Što je za političare milijun maraka, pa nemojte biti smišni!
  Pa toliko neki naš lokalani moćnik , neki osilnjeni privatnik, tajkun koji se osilio i kurči do mile volje može okrenuti za par dana.
  Koliko se poreza skupi u ovoj i ovakvoj ,nakaradnoj BiH, a tek, koliko dođe izvana iz raznih paracentarakoji imaju svoje političke interese-to nitko ne zna.VJEROJATNO, radi se o stotinama milijuna eura koji dolaze preko tko zna čijih računa i tko zna tko s njima raspolaže osim najjačih stranaka u zemlji a to je kako god okreneš SDA, iSDP, oni drže financije u svojim rukama uz blagoslov protektora(stranih gubernatora) uz njihovo prešutno odobravanje .
  A vi se uspalili poradi milijun maraka ili da je deset milijuna , pa to je sitnica koji se tu novac vrti,vjerojatno, dobrim djelom- nacrno-barem što moš naslititi, mada je za devedeset devet posto nas bolje da što manje znamo, jer kako je davno rekao jedan naš političar-kad bi narodi u BiH znali što se tu sve radi priko njihovih leđa -crkli bi od muke.Zato, neka kupe još stotinjak auta radi mene-barem će se zaposliti još sto ljudi kao vozači.

 • Narode gdje je kraj strpljenja.91 god potrali smo Srbe goloruki,šta je sad ovo i dokle ih trpiti.Ima puno modela kako ih se treba rješit.VRJEME JE!!!!!?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.