Imenovana nova Vlada Županije Zapadnohercegovačke | Jabuka.tv

Imenovana nova Vlada Županije Zapadnohercegovačke

Županija Zapadnohercegovačka

Skupština Županije Zapadnohercegovačke na 5. redovnoj sjednici, održanoj u srijedu 4. veljače 2015. godine, u Širokom Brijegu, donijela je Odluku o razrješenju Vlade Županije Zapadnohercegovačke i Odluku o potvrđivanju Vlade Županije Zapadnohercegovačke u sastavu:

Zdenko Ćosić iz Širokog Brijega, predsjednik Vlade,
Toni Kraljević iz Ljubuškog, ministar financija,
Dario Sesar iz Posušja, ministar gospodarstva,
Anita Markić iz Širokog Brijega, ministrica pravosuđa i uprave,
Zdravko Boras iz Ljubuškog, ministar unutarnjih poslova,
Miroslav Ramljak iz Posušja, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša,
Ružica Mikulić iz Gruda, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa,
Stjepan Bogut iz Gruda, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi,
Mladen Begić iz Širokog Brijega, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Odluku o potvrđivanju Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Skupština Županije Zapadnohercegovačke je usvojila uz dva glasa protiv: Velimir Bušić i Tomislav Topić.

Nadalje, Skupština Županije Zapadnohercegovačke je jednoglasno usvojila Odluku o proglašenju 7. veljače danom sjećanja – spomendana – na žrtve komunističkog terora u Županiji Zapadnohercegovačkoj, te je snažno osudila svaki zločin koji su u ime totalitarnog komunizma počinjeni na prostorima Županije Zapadnohercegovačke, i potaknula na promišljanje o veoma osjetljivim i kompleksnim pitanjima zajedničke povijesti i njezina očuvanja, kako bi sljedeće generacije mogle iz nje učiti i graditi suživot na temeljima demokracije i uvažavanja temeljnih prava, priopćeno je iz Stručne službe Skupštine ŽZH.

Na današnjoj sjednici donesena je Odluka o određivanju potpisnika platnih transakcija preko transakcijskog računa Proračuna Županije Zapadnohercegovačke, kao i Odluku o određivanju potpisnika naloga depozitnog računa javnih prihoda Proračuna Županije Zapadnohercegovačke.

Vlada je donijela Rješenje o razrješenju Komisije za kadrovska i administrativna pitanja Vlade Županije Zapadnohercegovačke, kao i Rješenje o imenovanju Komisije za kadrovska i administrativna pitanja Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Rješenjem o ovlaštenju za potpisivanje akata iz nadležnosti Ureda za zakonodavstvo Vlade Županije Zapadnohercegovačke imenovan je stručni savjetnik u Uredu za zakonodavstvo Mario Damjanović, dipl. iur. iz Širokog Brijega.

(www.jabuka.tv)


22 komentara

Komentiraj: