I Kuprešaci proglasili stanje elementarne nepogode

Načelnik općine Kupres Milan Raštegorac je, na prijedlog Općinskog stožera Civilne Zaštite, proglasio stanje elementarne nepogode zbog velikog snijega koji otežava život mještana, a zameteno je i desetak sela.

Već ima i šteta od snijega, a jedna od njih je urušavanje krova štale u kupreškom naselju Osmanlije, prenosi Avaz.ba.

Općinske službe su u stalnom kontaktu s mještanima odsječenih sela i kako je kazao Marijan Rebrina, općinski koordinator zaštite i spašavanja, spremni su pružiti pomoć mještanima u slučaju potrebe. U sklopu podrške odsječenim selima, planirano je da se Crveni križ probije do zametenih sela kako bi mještanima dostavili potrebne lijekove.

Općinske službe upozoravaju mještane da čiste snijeg s krovova kako bi ih sačuvali, a i spriječili eventualne nesreće, jer se najavljuju nove snježne padaline.

Problema sa snijegom ima i u ostalim općinama Livanjske županije i u svima je proglašeno stanje elementarne nepogode. Zametena sela i lokalne ceste u Livnu čiste i pripadnici OSBiH, čija je intervencija zatražena i u Glamoču, a bila bi poželjna i u ostalim općinama, pogotovo udaljenim planinskim selima Drvara i Bosanskog Grahova koja su danima odsječena i u kojima uglavnom žive stariji povratnici.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.