Hvar: Djeca otrovana na brodu su stabilno, međutim i dalje životno ugrožena

Danas bi se trebao znati uzrok smrti muškarca pronađenog na brodu kod Hvara, te trovanja još pet osoba koje su  helikopterom prevezene u splitsku bolnicu.

Riječ je o talijanskim turistima, među kojima je dvoje djece koja su kritično. Djevojčica ima 14, a dječak nepunih 5 godina.

Tijekom noći djeca su bila stabilno, međutim i dalje su životno ugrožena. Cijelo vrijeme radimo sve mjere intenzivnog liječenja i tako ćemo nastaviti. Mi se svakako nadamo pozitivnom ishodu, ali vrijeme će pokazati kako će biti i kakve će biti posljedice, kazala je liječnica splitskog Zavoda za intenzivnu pedijatriju, doktorica Tanja Kovačević za HRT.

Je li riječ o trovanju hranom ili se radi o nečem drugom, pokazat će mikrobiološki nalaz i toksikološka analiza, a forenzičari iz Zagreba istražit će jesu li turisti otrovani zbog curenja nekog plina iz brodskog sustava, kako se nagađa u medijima. Nakon očevida, hvarski restoran u kojem su turisti navodno jeli, sinoć je ponovno otvoren.

Inače, o cijelom slučaju javljaju i talijanski mediji. Muškarac koji je umro je 57-godišnji menadžer sa Sicilije koji je bio na odmoru s obitelji. Njemu je pozlilo u brodskom WC-u te je pri padu udario glavom u zid.

Prema riječima drugog nastradalog Talijana, svi otrovani spavali su na desnoj strani broda.

Novi detalji drame na brodu: Sumnja se na trovanje školjkama

Večernji list prenosi njegovu izjavu da je mogući uzrok trovanja plin koji se u kabine uvukao kroz otvore za ventilaciju. Uvjeren je da nije u pitanju trovanje hranom, jer djeca gotovo ništa nisu jela.

(www.jabuka.tv)