Novi detalji drame na brodu: Sumnja se na trovanje školjkama

Danas oko 10.10 sati PU Splitsko-dalmatinska je dobila poziv iz Hvara da je kapetan jedrenjaka, koji plovi pod hrvatskom zastavom, najavio uplovljavanje u luku jer je na brodu preminuo jedan muškarac.

Liječnički tim HMP iz Hvara propmptno je izašao u susret brodu i potom utvrdio da je čovjek preminuo prije njihovog izlaska na intervenciju, međutim, dvoje djece je pod sumnjom trovanja hranom u teškom stanju prevezeno helikopterom na odjel Pedijaterije u splitskoj bolnici.

Riječ je o talijanskim državljanima, a hitne službe su naknadno pozvane zbog još dvije odrasle osobe koje se loše osjećaju, pa se helikopter vratio i po njih te ih prevezao na odjel Zaraznih bolesti splitske bolnice.

Kapetan Ispostave Lučke kapetanije u Hvaru, Miloš Botica, rekao je za Slobodnu Dalmaciju da nije bio uključen u postupanje po događaju, a u javnom pogovoru se čuje da u ovom slučaju postoji sumnja na trovanje školjkama, mada ima i onih koji u to naprosto ne vjeruju.

Talijanski turist preminuo na Hvaru od trovanja hranom, četiri osobe prebačene u bolnicu

U restoranu, na koji su turisti ukazali, navodno po službenoj dužnosti postupaju dr. Linda Kovačić, spec. epidemiologinja iz NZJZ SDŽ – Ispostave Jelsa, i sanitarni inspektor Stipe Čikeš, koji ovih dana uistinu imaju pune ruke posla na škoju, no od njih se nisu mogle dobiti nikakve relevantne informacije.

Za to su vele ovlašteni glasnogovornici ustanova u kojima rade, a oni te podatke mogu dati tek nakon završene obrade, odnosno analiza izuzetih uzoraka hrane.

(www.jabuka.tv)