Humanitarno božićno druženje u Širokom: Što ti možeš učiniti za Božić?

Već četvrtu godinu za redom udruga ‘Inicijativa za Široki Brijeg’ organizira božićno druženje na Trgu Gojka Šuška u Širokom Brijegu u sklopu humanitarne akcije ”Što ti možeš učiniti za Božić?“.

Tako će i ovu godinu Širokobriježani i njihovi prijatelji iz cijele regije 21., 22. i 23. prosinca u razdoblju od 18 do 23 sata, moći posjetiti veseli božićni šator te na taj način zajedno uz pjesmu i veselje pomoći onim potrebitima.

Zahvaljujući velikom radu i trudu te kreativnosti članova ove Inicijative, ovu godinu izdvajamo samo neka od iznenađenja kako za velike tako i za one najmanje. Tako će ove božićne večeri uz kulturno – umjetnička društva ovog kraja, lokalne bendove, konzumaciju tradicionalnih jela i pića, ugođaj upotpuniti i drvene kućice napravljene za ovu prigodu, volonteri humanitarne udruge fra Mladen Hrkać, djeca doma Marija naša nada i njihov štand sa rukotvorinama, poznata lica javnog života Hercegovine koja će se naći u ulozi kuhara, pjevača.

Svaku godinu Inicijativa nastoji ovu akciju približiti malenima te će tako i ovu u suradnji sa članovima GSS-a Široki Brijeg jedno od iznenađenja za djecu biti posjet Djedova Božićnjaka koji će se spuštati s krovova okolnih zgrada te darivati djecu, priopćila je Inicijativa za Široki Brijeg.

Ovo, sada već tradicionalno božićno druženje, iz godine u godinu pokazuje kako naša zajednica prepoznaje istinski smisao Božića, te kroz iskrenu humanu gestu vraća osmijeh na lice onima koji su u potrebi, prijateljima i obiteljima koje su lošijeg imovinskog ili zdravstvenog stanja.

Podsjećamo, projekt ”Što ti možeš učiniti za Božić?” počeo je 2011. godine kada su se uz organizirano druženje kroz zajedništvo Širokobriježana i njihovih prijatelja, tijekom predbožićnih večeri, počela prikupljati sredstva za pomoć siromašenim obiteljima. Iz godine u godinu zajednica je pokazala sve veći odaziv ovoj akciji – samo prošle godine prikupljena sredstva humanitarnom akcijom su podijeljena obiteljima i pojedincima – njih ukupno 150.

Organizatori ne sumnjaju da će i ovu godinu dobri ljudi pokazati veliko srce, doći na Trg Gojka Šuška i zajedno biti dio ove lijepe božićne priče.

Portal Jabuka.tv je medijski pokrovitelj projekta ”Što ti možeš učiniti za Božić?”

(www.jabuka.tv)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.