Hrvatski div kupio veliku tvrtku u BiH

Hrvatska CIAK Grupa kupila je jednog od najvećih distributera auto dijelova u BiH –tvrtku SIM Impex Banja Luka, čime je postala lider na domaćem tržištu u ovoj oblasti.

Ugovor, koji je potpisan 16. travnja, uključuje preuzimanje dviju kompanija – Stahlgruber trgovina Ljubljana i SIM Impex Banjaluka, koje su članice LKQ Europe, piše BiznisInfo.ba.

SIM Impex iz Banja Luke se pozicionirao među lidere u distribuciji rezervnih dijelova, opreme i kozmetike za putnička i laka komercijalna vozila na tržištu BiH. Kroz veleprodaju i maloprodaju, kupcima je na raspolaganju preko 1,5 milijuna artikala za više od 40 marki automobila s besplatnom dostavom u roku 24 sata. Imaju mrežu od 30 poslovnih jedinica širom Bosne i Hercegovine.

Vlasnik SIM Impexa do sada je bila tvrtka Rhiag-Inter Auto Parts Italija. SIM Impex je u 2022. godini imao prihode od skoro 40 milijuna KM.

CIAK Grupa posluje u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji. S preko 150 prodajnih mjesta u Hrvatskoj i okolici vodeći su distributer autodijelova i dodatne opreme.

BiznisInfo.ba podsjeća da je CIAK 2021. godine kupio firmu Auto Milovanović Banja Luka, također jednog od lidera u ovoj oblasti. Tvrtka Auto Milovanović u 2022. godini imala je prihode od oko 52 milijuna KM.

S novom akvizicijom SIM Impexa, ova grupacija će postati lider na tržištu Bosne i Hercegovine.

Inače, transakcija za Stahlgruber trgovina d.o.o. Ljubljana (Slovenija) je u potpunosti završena, dok izvršenje transakcije za firmu SIM Impex d.o.o. Banja Luka ostaje predmet odobrenja nadležnih tijela.

Stoga, s obzirom na neovisnost vanjskih institucija, sve daljnje obavijesti za SIM Impex d.o.o. Banja Luka će biti pravovremeno objavljene po odlukama nadležnih vanjskih institucija.

Trenutak službenog preuzimanja SiM Impexa od strane CIAK-a očekuje se u narednih šest mjeseci, nakon što ovaj proces prođe neophodne procedure.

Uvjereni smo da je novi vlasnik kompanija koja će unaprijediti naše poslovanje, podržavajući vas, naše klijente i kolege u okviru svoje poslovne strategije. Promjene koje očekuju kompaniju SiM Impex bit će u pravcu nadgradnje i ulaganja u dobru poslovnu praksu, a svakako i njegovanje odnosa s našim postojećim kupcima i dobavljačima. Stoga, želimo naglasiti da se radujemo našoj daljnjoj suradnji i još boljim i većim mogućnostima koje nam ova promjena otvara, rekli su iz SIM Impexa.

Nijemci otvaraju veliku tvornicu u Prozor-Rami i traže smještaj za radnike

(www.jabuka.tv | Foto: SIM Impex)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.