Hrvatska: Na izvanrednim izborima u Ličko-senjskoj županiji HDZ pobijedio Milinovića

U Ličko-Senjskoj županiji pobjedu je odnijela HDZ-ova koalicija s 35,42 posto glasova.

U Ličko-senjskoj županiji, gradovima Ogulinu i Iloku te općini Davor, birači su prijevremeno birali županijsku skupštinu te gradska i općinska vijeća. U Ličko-Senjskoj županiji pobjedu je odnijela HDZ-ova koalicija s 35,42 posto glasova. Druga je Milinovićeva lista s 20,43 posto, treći je HSP s 17,15 posto, a četvrta je lista Ante Dabe s 9,81 posto. Slijede SDSS (5,36 posto), SDP (3,95 posto), Živi zid (3,06 posto), HSLS i HNS (2,79 posto) i Bandić Milan 365 (1,99 posto).

U novom sazivu Županijske skupštine Ličko senjske županije bit će 13 vijećnika koalicijske liste predvođene HDZ-om, sedam s liste grupe birača Darka Milinovića, šest vijećnika HSP-a, tri s liste čiji je nositelj Ante Dabo, te dva s liste SDSS-a.

HDZ je pobijedio na izborima. Zahvaljujem se svima koji su ukazali povjerenje. Izlazile su raznorazne ankete koje su rekle da nas Milinović ugrožava. najbolja je anketa nedjelja poslije 19 sati. HDZ je najjača politička opcija u županiji i tako će i u budućnosti biti, poručio je Kustić.

Hvala svima što ste išli u ovu političku bitku s vrhom države, HDZ-om. Čestitao sam im na pobjedi. Jesam li zadovoljan? Rezultat je respektabilan, jaka smo politička opcija u Gospiću, u Senju smo dobili preko 1200 glasova. Čestitam HDZ-u i pratnerima. Okupio sam ljude koji su bili hrabri suprotstaviti se najjačoj stranci u Hrvatskoj. rekao je Darko Milinović.

(Hina)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.