Hrvatska ministrica Marija Pejčinović Burić imenovana za glavnu tajnicu Vijeća Europe | Jabuka.tv

Hrvatska ministrica Marija Pejčinović Burić imenovana za glavnu tajnicu Vijeća Europe

Parlamentarna skupština Vijeća Europe, koja se sastoji od 324 zastupnika nacionalnih parlamenata iz 47 država članica, u srijedu je u tajnom glasovanju izabrala novu glavnu tajnicu Mariju Pejčinović Burić.

Hrvatskoj ministrici vanjskih i europskih poslova protukandidat je bio belgijski šef diplomacije Didier Reynders.

Hrvatska je, kazao je ranije premijer Andrej Plenković, obavila jako dobar posao oko kandidature ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić za funkciju glavne tajnice Vijeća Europe.

Proteklih pet godina glavni tajnik Vijeća bio je Thorbjorn Jagland, bivši premijer, ministar vanjskih poslova i predsjednik parlamenta iz Norveške.

Hrvatska ministrica ovom je pobjedom postala druga žena u povijesti na čelu te organizacije i prva osoba općenito iz srednje i jugoistočne Europe na toj dužnosti.

(Hina)


11 komentara

  • Ona je dite srpskog učitelja.
    Opet nam Srbi će diktirati.
    Sad je Pupovac kompletan imaju za nogomet, on ima kontrolu sabora i vlade, sad Eu unije, svako malo s je kontra Srba. Jad i bijeda od Hrvatske vlade.
    Još za Premijera Stazića, Pusićku za predsjednicu, Zorana Pusić za ministra EU integracija. Za Hrvate najbolje se seliti u nekadašnju Abesiniju.

  • ČESTITKE. NA IZBORU. , ALI TKO JE GOSPOĐA ODAKLE JE ,,IIZRONILA” KOLIKO JA ZNAM RADILA JE I ZA SRBIJU ? JELI NA POMOLU NEKA NOVA XXXX-SLAVIJA IZA KOJE MOŽE STAJATI I RUSKI KAPITAL – ( INTERES )

  • Dio srbijanskog velikosrpskog llobija radila u Beogradu u pripremi dokumenata Srbije za Ulazak u EU potom je dosla u Zagreb da bi sprijacila Hrvatsku blokadu pregovora pristupa Srbije EU sad je otisla u Brisel da bi pripremila ulazak Srbije u EU

  • JUGOSLAVENKA ĆAĆA SRBIN majka HRVATICA suprug CRNOGORAC a i nebi mogla biti u tkz vladi da nema jugine gene a i europi NIŠTA SLUČAJNO PLENKOVIĆ SA SVOJOM SVITOM NAS VRATI U JUGOSLAVENSKE ASOCIJACIJE

Komentiraj: