Hrvatska klapa na Eurosongu će izvesti Gibonnijevu pjesmu?

Otkako je HRT u studenome objavio natječaj za izbor pjesme isključivo klapskoga glazbenog izričaja koja će predstavljati Hrvatsku na 58. Eurosongu koji se od 14. do 18. svibnja održava u Švedskoj, na Prisavlje je pristiglo osamdesetak skladbi šezdesetak autora (neki su slali nekoliko njih). Natječaj je zatvoren i sad je sve u rukama tročlanog povjerenstva za izbor pjesme u sastavu Nikša Bratoš, Ante Pecotić i Velimir Đuretić koje će izabrati najbolju pjesmu te još dvije rezervne. Javna televizija ove je godine regrutirala čak dva povjerenstva, od kojih jedno bira pjesmu, a drugo izvođača.

– Nismo još ni otvorili sve pristigle prijave što znači da pjesma s kojom ćemo otputovati u Švedsku nije izabrana – za 24sata.hr je kazao Velimir Đuretić, no drugi izvori tvrde drugačije.

Međutim, kako neslužbeno doznaju 24sata, skladba je izabrana, a njen tekst i glazbu potpisuje – Zlatan Stipišić Gibonni. Upravo zbog toga što se kao autor odlučio natjecati za Eurosong 2013. splitski glazbenik izuzet je iz povjerenstva za izbor pjesme jer pravilo kaže da članovi povjerenstva ne mogu sudjelovati kao autori pjesama prijavljenih na natječaj.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.