HRS: Parazitska vlast u Širokom Brijegu novim kreditima želi živjeti na račun budućih generacija

Na najavu kreditnog zaduženja Grada Širokog Brijega u iznosu od 3 milijuna maraka koje je Gradsko vijeće prihvatilo na posljednjoj sjednici, priopćenjem je reagirao Županijski odbor Hrvatske republikanske stranke u ŽZH.

Republikanci za vlast ističu kako je to “parazitska vlast koja želi živjeti na račun budućih generacija”. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Trenutna vladajuća struktura u Širokom Brijegu najneuspješnija je u zadnja dva desetljeća. Jedino po čemu će se pamtiti ovo razdoblje bit će povećanje zaduženja, povećanje parafiskalnih nameta, rastezanje rokova i nepromišljena rasprodaja javnog dobra i podjela Širokog Brijega na podobne i nepodobne.

Ovo je jedina vlast u BiH koja je u stanju povećavati zaduženja, a da ne zna objasniti kome godišnje kroz “grantove pojedincima” podijeli više od milijun maraka i zašto uvijek probija rokove radova. To se posebno odnosilo na izgradnja kanalizacijskog kolektora “B” – II. faza u gradskim područjima Oklaji i Njivice gdje se već dosta kuća “divlje” priključilo na mrežu iz koje fekalne vode završavaju izravno u rijeci Lištici.

Kolika je odgovornost vlasti za brigu žitelja najbolje svjedoči činjenica da zbog toga nitko nije sačinio ni zapisnik a kamoli zbog toga odgovarao. Nije ni čudno što je povećan broj karcinoma, posebno su ugroženi žitelji donjeg toka rijeke Lištice!?

Od obećanja stotine novih radnih mjesta (sjetite se samo smilja, a sada se spominju rajčice) širokobriježani su dobili samo nove oglase za zapošljavanja stranačkih aktivista HDZ u državne institucije i poduzeća.

Ovakva Vlast u Širokom Brijegu novim zaduženjem stvara iluziju stabilnosti koja želi živjeti na račun budućih generacija. Novo zaduženje od 3.000.000 milijuna je, zapravo, “krpljenje proračunskih rupa” i vodi u ponor jer je vlast upropastila sve što se moglo upropastiti u Širokom Brijegu, a posebno poljoprivredu (manipulirajući smiljem).

Nova zaduživanja građana dokaz su neuspjeha gradskih vlasti u provođenju reformi kao primjer i dalje navodimo kako je porez na ime tvrtke sa sjedištem u Širokom Brijegu najskuplji u BiH. Umjesto da reduciranjem parafiskalnih nameta potiče otvaranje tvrtki, vlast ovim nametima koji su i do tri puta veći nego u ostalim općinama županije tjera gospodarstvenike da sjedišta tvrtki otvaraju u drugim općinama.

Ovo govori o odsustvu bilo kakve vizije i plana unutar vlasti u Širokom Brijegu da se stabilizacija proračuna osigura na bilo koji drugi način osim dodatnim zaduživanjem.

Širokobriješki poduzetnici teško pa nikako ne mogu dobiti poslove u gradu, tako i u ovim novim zaduženjima i investicijama rade svi samo ne poduzetnici Širokog Brijega.

Ovakvim potezima širokobriješki vlastodršci bacaju pijesak u oči Širokobriježanima, ta ništa se drugo i nije moglo očekivati od vlasti čiji je najveći problem kako zbrinuti premijersku i ministarsku, gradonačelničku djecu,braću, rođake, zetove, kumove zbog jedne sinekure.

Nigdje stvarnog kresanja troškova.

O razvoju se, dakako, i ne šapuće. Nigdje “grada za čovjeka”, nigdje žitorodnih polja i obećavanog blagostanja, stoji u priopćenju ŽO HRS ŽZH.

(www.jabuka.tv)


87 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.