HRS: Najavljena prodaja HT-a Mostar je izdaja nacionalnih interesa

Eronet

Hrvatski predstavnici u izvršnoj vlasti bi morali znati da bilo kakav govor o prodaji HT-a Mostar i drugih javnih poduzeća, u vlasničkim odnosima kakvim su danas, znači izdaju nacionalnih interesa, navodi se u priopćenju za javnost Hrvatske republikanske stranke (HRS).

Iz ove stranke hrvatske predstavnike u vlasti pitaju zašto se stopira HRS-ov prijedlog tužbe za povrat vlasništva javnih poduzeća na općine. HRS naglašava kako je oduzimanje, prijepis ili bilo kakvo diranje vlasničkih prava mimo znanja, retribucije ili odluke direktnog vlasnika kazneno djelo u svim iole normalnim državama.

Znajući, navode, da na razini Federacije nitko od hrvatskih zastupnika neće pokrenuti ovo pitanje, jedini način s kojim bi se realizirao povrat vlasničkih udjela jeste taj da same općine pokrenu pojedinačne tužbe protiv Federacije.

HRS je, u suradnji sa pravnim stručnjacima, uradio prijedlog realizacije tužbenog procesa za povrat vlasničkog udjela koju bi pokrenuo Široki Brijeg, a kako bi se stvorio presedan i za druge gradove/općine da kopiraju model. Vodstvo Gradskog vijeća Širokog Brijega je, ističu, već dva puta za redom odbilo raspravu i glasovanje na ovu temu.

”HRS će i na sljedećoj sjednici GV Široki Brijeg ponoviti prijedlog pokretanja aktivnosti tužbe u cilju povrata oduzetog vlasništva javnih poduzeća. Ukoliko ponovno gradske vlasti onemoguće raspravu po ovom pitanju, temu ćemo otvoriti na predsjedništvu HNS-a”, navodi se u priopćenju HRS-a.

(Fena)
10 komentara

  • ”HRS će i na sljedećoj sjednici GV Široki Brijeg ponoviti prijedlog pokretanja aktivnosti tužbe u cilju povrata oduzetog vlasništva javnih poduzeća???
    Koje oduzeto? Netko je to potpisao sve lijepo tih godina. Tko i zašto aj HRS reci.Na temelju čega će dobiti tu tužbu? Dajte obrazloženje tih pravnih stručnjaka. I navedite mi model po kojem bi trebalo poduzeće dalje poslovati. Gdje ima da su gradovi i općine sudjeluju u vlasničkoj strukturi poduzeća. Koliko mi je jasno to bi trebalo proći i na parlamentu FBiH ako se dobije tužba. A vidim kako lako se tamo usvajaju stvari za Hrvate

  • Imaš primjer THT Zagreb, sudjelovali u osnivačkom kapitalu sa nešto vise od 4 posto, sad imaju 39.1 posto. Za ovo se vrijedi boriti. A tko je potpisao? Provjeri, ako stigneš od obveza, znaš ono posao, studij, život.

  • Što se tiče svega toga navest ćemo notornu istinu činjenicu recimo predsjednik ove stranice inače lijepo i dobro kazuje i piše međutim nije baš da je i on sam svetac recimo gdje radi

  • kad ti Istiniost budes imao muda ko predsjednik ove stranke i u svojoj firmi direktno upirao u glavonje kao sto slaven govori o svojoj firmi onda se javi. Slavene kapa dole, u ovim šugavim vremenima za ovakav potez treba imati muda, vremenim kada se ljudi boje svoje vlastite sjene

  • Ja vjerujem u ovo i u pravnu državu BiH. Ne vjerujem kako se nitko nije sjetio ovoga?! Ja sam siguran da kada ta tužba dođe na red da će časni pravedni i nadasve nepristrani sudac furiouzno odrediti da se vrati udio gradu i da će drugi gradovi slijediti primjer Širokog i da je ovo samo početak Slavena Raguža!!!! To je lako moguće jer se naši narodi i naše političko vodstvo slažu kao prst i nokat a ove svađe su samo medijski proizvod. Jer parlament će primit DOPIS od Antonije Banožić i poslušati njen veliki govor i posramljeni će se pogledati pa što to činimo narodu i reći DOSTA JE BILO!! ZATO HRS!!!! WOOOOOOO HOOOO WOOOO HOOOO

  • Sarki dobro ti jutro. Uranio. Ajde bolan učlani se u HRS, takvi nam trebaju. Ogorčenost i sarkazam pretvaramo u entuzijazam. Riješi se okova svoje stranke koja te vodi u utopiju.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.