Honor namjerava postati najveći brand smartphonea

Honor, nekadašnji Huaweijev podbrand, uskoro bi mogao postati najveći proizvođač pametnih telefona na kineskom tržištu, barem ako je suditi po željama vodstva ove kompanije koja je nedavno izdvojena iz Huaweija i prodana konzorciju tvrtki lociranih u Shenzhenu.

S obzirom na američke sankcije Huaweiju, Honor je već najavio da će procesore nabavljati od MediaTeka, a najnovije vijesti sugeriraju da će ih početi kupovati izravno i od američkog Qualcomma.

Među njima se spominje i najnoviji Snapdragon 888 koji će vjerojatno biti ugrađen u jedan od nadolazećih top modela, što znači da će Honor na svjetskom tržištu konkurirati najjačima, piše Mob.hr.

Naime, izvršni direktor tvrtke, Zhao Ming, izjavio je da će Honor uskoro postati najveći smartphone brand u Kini, što i nije nemoguće, budući da već ima razvijenu prodajnu mrežu, vjerne kupce, ali i osiguranu dobavu komponenti, budući da se tek nedavno izdvojio iz Huaweija.

Nadamo se samo da će se Honor vratiti i na naše tržište, s kojeg je otišao nakon što je Trumpova administracija uvela sankcije Huaweiju.

Službeno: Huawei prodao svoj brend

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.