Službeno: Huawei prodao svoj brend

Huawei je službeno objavio da je zbog velikog pritiska i nemogućnosti konzistentne dobave komponenata odlučio prodati svoj Honor brend, koji je u posljednjih par godina izdvojen u zasebni entitet unutar tvrtke.

Kupac Honor odjela, koji osim smartphonea i ostalih gadgeta uključuje i logistički lanac i distribucijske kanale, jest kineska tvrtka Shenzhen Zhixin New Information Technology Co, u kojoj udio ima i administracija Shenzhena, gdje se nalazi Huaweijevo središte.

Ova prodaja trebala bi smanjiti pritisak na Honor i omogućiti normalnije poslovanje jer Huawei neće imati nikakvog udjela u Honoru nakon finalizacije prodaje. U objavi za medije, Huawei navodi da Honor godišnje isporučuje 70 milijuna pametnih telefona, što bi ako uzmemo 2019. godinu, značilo da je Honor 7. najveći proizvođač smartphonea na svijetu, piše Mob.hr.

Iznos za koji je prodan Honor nije objavljen, no ranije glasine sugerirale su da je riječ o nekih 15 milijardi dolara za cijeli odjel. Prodaja Honora omogućit će tom brendu nastavak poslovanja, a Huawei će zauzvrat dobiti popriličnu financijsku injekciju za nastavak izdržavanja američkih sankcija i ulaganje u nova područja, poput izgradnje vlastite proizvodnje procesora.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.