Hoće li BiH zadržati status zemlje izvoznice mlijeka i mliječnih proizvoda

Ured za veterinarstvo BiH s nadležnim tijelima entiteta sutra će dočekati Inspekcijski tim Direkcije za zdravlje i hranu, revizije i analize Europske komisije, koji će do 25. ožujka boraviti u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom uvodni sastanak bit će održan u Uredu za veterinarstvo BiH, a tijekom misije bit će upriličen obilazak i kontrola određenih mljekara odobrenih za izvoz u Europskoj uniji, kao i farmi koje snabdijevaju ove objekte sirovim mlijekom.

Cilj misije je da se provjeri realizacija Akcijskog plana za rješavanje preporuka, koji je pripremio Ured za veterinarstvo BiH na osnovu preporuka koje su dobili nadležni organi nakon prve misije iz 2014. godine, a odobrila ga Europska unija prošle godine.

Ured je s nadležnim tijelima entiteta u proteklom razdoblju intenzivno radio na ispunjavanju svih šest preporuka iz ovog plana te očekuje da će nakon posjete inspekcije iz Dablina BiH zadržati status zemlje izvoznice mlijeka i mliječnih proizvoda u zemlje EU, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

(FENA)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.