Četnici napali novinare N1

Pripadnici ravnogorskog pokreta su u okolini Višegrada napali ekipu N1.

Ekipa N1 je oko 13.30 sati stigla u Draževinu, gdje se u jednom šatoru održavao ručak povodom 70 godina od uhićenja četničkog vođe Dragoljuba Draže Mihajlovića.

Novinari su prišli putu koji vodi do šatora, u kojem su se nalazili mlađi momci u crnim odijelima i pripadnici Ravnogorskog pokreta.

“Pitali smo ih da nam daju izjave, na šta su nas pitali odakle dolazimo, i kada smo rekli da smo iz Sarajeva, kazali su kako ne mogu davati izjave. Stariji gospodin je tada prišao te tražio legitimaciju. Pokazali smo osobne iskaznice i onda je rekao da ne možemo snimati. Kada smo pitali zašto, rekao je samo da jednostavno ne možemo”, kazala je reporterka N1 Adisa Ibrahimović.

Nakon toga su se odmaknuli na drugi put te su odlučili snimiti par kadrova iz daljine.

“Napad se dogodio tako da nismo to ni primijetili. Pojavio se stariji čovjek visok dva metra i zaletio se na snimatelja Alena i počeo ga udarati kamerom po glavi. Prišla sam i govorila i molila ga da to ne radi, onda se okrenuo prema meni i počeo me udarati mikrofonom po glavi. Kada mu je ispao mikrofon, okrenuo se prema snimatelju i potrčao s njim. Prišao nam je i drugi, također stariji čovjek i govorio strašne stvari. U to se uključila i jedna žena”, govori Ibrahimović.

No, na sreću, spasili su ih momci iz Srbije. ”Momci iz Srbije su poletjeli prema nama i počeli su nas braniti i gurati od čovjeka i utrpali su nas u auto, nakon čega su počeli i drugi dolaziti. Napravili su nam prostor da odemo i kroz prozor su nam se ispričali rekli da im je žao što se to dogodilo, da to nije stav njih i da je to djelo pojedinca i da to nikad ne bi uradili”, kazala je reporterka N1 vidno potresena.

(www.jabuka.tv)7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.