HNS: Žalosno je gledati i slušati histerične izjave bošnjačkih stranaka o Deklaraciji – Jabuka.tv

HNS: Žalosno je gledati i slušati histerične izjave bošnjačkih stranaka o Deklaraciji

Nakon zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora BiH, bošnjačke političke stranke su ponovo ratnom retorikom radikalizirali stanje u Bosni i Hercegovini. Danas u reagirali i iz HNS-a BiH, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Nakon usvajanja Deklaracije VIII. zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora, zanimljivo je, ali i pomalo žalosno gledati i slušati histerične istupe bošnjačkih stranaka, političara i medija kako osuđuju nešto što u Deklaraciji ne piše, pogotovo što ne postoji ništa što bi se moglo dovesti u vezu s veličanjem ratnih zločina ili zločinaca.

Deklaracija je jednoglasno usvojena na VIII zasjedanju Sabora i ona pored preambule ima sedam poglavlja sa ukupno 2840 riječi, i ona savjesno i odgovorno promišlja političku poziciju i budućnost Hrvata u Bosni i Hercegovini kao svojoj domovini, i svakako nije dokument napisan za dnevno-političko manipuliranje.

Zato molimo sve one koji su se već dokazali kao mrzitelji Hrvata u BiH (ili kao oni koji ne podnose Hrvate u BiH) da makar, na silu, pročitaju što piše u Deklaraciji, pa da onda pokušaju nadi razloge za iskrivljivanje i manipuliranje sadržajem Deklaracije. Stav HNS o UZP-u je više puta javno iznesen u brojnim reagiranjima i priopćenjima, tako da rečenica u Deklaraciji ne predstavlja ništa novo. Smatramo kako UZP predstavlja ideološki i politički konstrukt koji nema utemeljenje u međunarodnom pravu, pogotovo ako se ima u vidu činjenica da se teza o UZP želi koristiti od strane velikog broja bošnjačkih političkih i medijskih galamdžija kao implikacija za kolektivnu krivnju hrvatskog naroda, HRHB i HVO-a.

Završeno 8. zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora BiH, Čović ponovno izabran

Zato svima koji reagiraju, a nisu pročitali, evo još jednom ponavljamo:

Odbacujemo kvalifikacije Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju o udruženom zločinačkom pothvatu koje se neutemeljeno i nepravedno pripisuju Republici Hrvatskoj, Hrvatskoj Republici Herceg Bosni i Hrvatskom vijeću obrane. Takva zlonamjerna kvalifikacija, na žalost, koristi se za pokušaj ostvarenja ratnih ciljeva jedne od strana u ratu u Bosni i Hercegovini i eliminiranja hrvatskog naroda kao političkog subjekta u Bosni i Hercegovini. Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju nije bio pozvan u predmetu „Prlić i drugi“, niti je on uopće pozvan, kako je i sam presudio 2007. godine, da odlučuje o pitanjima državne odgovornosti, jer je njegova nadležnost kaznena i proteže se samo na pojedince.

Evo što sadrži 7 točaka Deklaracije Hrvatskog Narodnog Sabora BiH

(www.jabuka.tv)


9 komentara

 • Vidi guzonja u foteljaman , nemozes ih seruci slusat, 30 godina vodu vare i hlade a
  narod raselise. Samo se bave sa glupostima, umjesto da se bave ekonomijom, ulaganje u Infrastrukturu oni samo za dobit svojih guzova i Interesse!!!!

 • Jadna je deklaracija u kojoj je sve ono sto se govori 20 godina i nista se nije uradilo i sad se nigdje ne spominje mehanizam kako ce se nesto uraditi i kada, jedino sto je novo je da se odustalo od TV kanala na hrvatskom jeziku.

 • Kakav HNS, pa to ne postoji. Ovo je samo jedan odbor partije HDZ proširen sa gostima iz drugih partija. Te druge partije su manjina i politički marginalci koji o ničemu ne odlučuju, a niti mogu jer manje ih je u tzv- HNS od govana u tanjuru hrane koja se servirala vojnicima u menzama bivše JNA. Znalo se ročniku reći kada će ići kući, odnosno kada mu završava vojni rok, a to je kada pojede šljem govana i izdrka šljem drkotine, je opće poznata stvar jer kako su u bivšoj JNA kuhari većinom bili Albanci(šiptari) koji su srali i pišali u velike kazane hrane koja se pripremala vojsci misleći kako su većina ročnika Srbi, tu hranu “začinjali svojevinom”. Takav je i sastav HNS-a, a u stvari radi se o odboru HDZ “začinjen” sa ponekim tzv. oporbenim političarom. Znamo dobro kako u hrvatskom političkom prostoru ne postoji nikakav pluralizam već je čvrsti partijski monizam na čelu sa drugom Gagom kojemu se nitko ne usudi suprotstaviti ni po koju cijenu i niti u jednome prostoru, jer partija ne oprašta i strogo kažnjava. Nema institucije koja nije pod kontrolom partije, nema radnoga mjesta u institucijama koje nije iskontrolirano od strane partije, od najnižeg nivoa do predsjednika države. Moć partije je velika i svi znamo kako se nekada kadroviralo i kako se na tom planu i polju nije ništa promijenilo niti će se u dogledno vrijeme promijeniti. Gago je Bog na zemlji, za sve partijske sinove je on dobročinitelj, a pošto i fra Ševo spada u taj uski krug zaslužnih partijskih sinova, kadrovika i savjetnika velikoga vođe Gage, onda je logično da je veliki vođa Gago ujedno i dobročinitelj, a dobročinitelji zaslužuju svaku pohvalu pa i javnu. To što je to degutantno, odvratno, bolesno i griješno sa stanovišta Crkve koju predstavlja i fra Ševo, onda tim gore po činjenice i onima koji se bune zbog takvih partijskih postupanja. Živio nama naš dragi dobročinitelj drug Gago.

 • Moze da bude sram fra Seve sto se uopce pojavio na ovom skupu lopova i izdanika hrvatskog naroda koji se brinu samo za sebe i svoje obitelji da im sto vise nakradu od jadne hrvatske sirotinje.

 • Jos je zalosnije hrvatskom narodu gledat kako ova saka lopova omlacuje s narodom i ko fol da se bore za interese naroda kradu i sakom i kapom za sebe.
  Dok je bila partija u jednoj druci drzao partijsku pa mogao krast samo s jednom rukom, sad natakari ocenase oko vrata i krade s obe ruke.

 • Zalosnije je slusati vas bez efekta skoro 30 godina kako mlatite novac i uhljebljujete obitelj i podobne dok ostali idu preko granice, pa sta cemo sad. MRŠ jebao vas otac lopovski, boli me kurac za bosnjake i srbe, nitko nama kriv nije osim VAS ovdje.

 • Dragi drugovi adezeovci i ostali politicari rvatskom narodu dosta je deklaracija i supljaka ajmo konkretno malo.DjELA DJELA DJELA da to vidimo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.