HNS o Sosi: Ne sumnjamo da će FIFA donijeti odluku sukladnu svim važećim propisima

Hrvatski nogometni savez oglasio se priopćenjem nakon što je primio na znanje da je Borna Sosa u telefonskom razgovoru obavijestio izbornika A reprezentacije Zlatka Dalića kako namjerava u budućnosti predstavljati reprezentaciju Njemačke.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Hrvatski nogometni savez prihvaća i poštuje odluku Borne Sose koji poput svakog igrača ima pravo odabrati za koju će reprezentaciju nastupati, sukladnom FIFA-inom statutu.

HNS nikad neće zadirati u neovisnost izbornika bilo kojeg uzrasta, no Sosa je neupitno bio u planovima stručnog stožera A reprezentacije koji je s njim bio u kontaktu posljednjih pola godine. Pritom je Sosa bio upoznat s planom da se na njega računa za okupljanje u ožujku, kada je na zamolbu izbornika U-21 Igora Bišćana prepušten mladoj reprezentaciji, imajuću u vidu važnost Europskog prvenstva i činjenicu da ne može igrati na prve dvije utakmice tijekom tog okupljanja.

HNS i stručni stožer A reprezentacije vidjeli su Sosu kao primjer igrača koji su prošli cijeli razvojni put mladih hrvatskih selekcija i pritom postali spremni dati doprinos uspjesima A reprezentacije – to je prirodni put koji su prošli brojni igrači, i to je sustav koji je iznjedrio aktualne svjetske doprvake.

HNS neće komentirati eventualni postupak promjene nogometnog državljanstva jer se radi o FIFA-inom predmetu o kojem HNS nema sve relevantne informacije, a pritom ne sumnjamo da će FIFA donijeti odluku sukladnu svim važećim propisima.

Ćiro: Je li Sosa novi Šuker, Boban ili Modrić? Ja baš nisam siguran

Dalić: Borna je odlučio srcem, isto kao što je Rakitić srcem odlučio za Hrvatsku

(www.jabuka.tv | Foto: Ronald Gorsic/Cropix)


7 komentara

  • Ako mu fifa nedadne da igra za njemce ne treba da igra i za hrvatsku da nebi bilo mlad je zaletio se izvinijo se i takva sranje nikad nije volijo niti ce volit hrvatsku dok je ovo uradio

  • Kakva strka oko njega ko da je jedini… Neće igrati za Domovinu, i gotovo. Donio je, kako sam kaže, poslovnu odluku, i to je to.
    Neki bi igrali goli i bosi samo da ih se pozove.
    Sad može za Phederaciju.

  • Igrat će on za Hrvatsku, jer je kvalitetan i vrijedi. Hrvatska se ne može osloniti na Barišića. Bradarić i Sosa su slični a kako nam povijest kaže moramo poduplavat pozicije. Svaki dan je sve više i više utakmica, i igrači lakše dođu do ozljede. Treba nam Sosa i treba ga Dalić opet zvati….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.