Dalić: Borna je odlučio srcem, isto kao što je Rakitić srcem odlučio za Hrvatsku

Borna Sosa odlučio je da će u seniorskoj karijeri igrati za njemačku reprezentaciju.

Bivši mladi hrvatski reprezentativac i 23-godišnji lijevi bek Stuttgarta dobio je po hitnom postupku njemačku putovnicu i navodno je na širem popisu Joachima Löwa već za Europsko prvenstvo.

Gotovo je. Igrat ću za njemačku reprezentaciju i ta odluka se više ne može promijeniti, rekao je Sosa.

Za komentar njegove odluke, Index je kontaktirao Zlatka Dalića.

Čuo sam se s Bornom jutros. Njegova odluka je iskrena i moramo je poštovati. Nema potrebe da se od ovoga sad rade neke drame jer svatko ima pravo igrati za koga želi ako ima takvu mogućnost. On je odluku donio srcem, kao što je Ivan Rakitić srcem odlučio da će igrati za Hrvatsku, rekao je Dalić.

Sosa je trebao igrati za Hrvatsku U-21 reprezentaciju u prvoj fazi Europskog prvenstva, ali zbog crvenoga kartona iz kvalifikacija morao je propustiti prve dvije utakmice. Dalić ga je želio staviti u kvalifikacijskoj utakmici za SP protiv Malte, ali ga je izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan zamolio da pusti Sosu na odlučujuću utakmicu skupine protiv Engleske. Sosa se na toj utakmici nije pojavio i poručio je da je ozlijeđen da bi četiri dana kasnije nastupio za Stuttgart u Bundesligi.

Kao što sam ranije rekao, ja nikad nikoga nisam moli da igra za Hrvatsku niti ću to raditi. Ponovit ću da je Borna bio na našem širem popisu, trebao je izborniku Bišćanu u mladoj reprezentaciji i njegov put u selekcijama Hrvatske bio je potpuno prirodan. On nije došao na utakmicu s Engleskom, ali detalje te situacije ne znam. Znao je da na njega računamo u A reprezentaciji i da ga je uskoro čekao prvi nastup, a Ivica Olić je bio s njim u komunikaciji. Više puta sam govorio o njegovim kvalitetama i o ovom slučaju ne bih više govorio. Sve sam rekao riječima da svatko ima pravo birati gdje će igrati. Bornu ne osuđujem, to ne bi nitko trebao raditi i želim mu svu sreću, rekao je Dalić.

Sosa potvrdio da je odabrao Njemačku: Čuo sam se s Dalićem

(www.jabuka.tv | Foto: Cropix)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.