HNS BiH poziva na izvršenje svih presuda domaćih i međunarodnih sudova

Potpisivanje Sporazuma u kojem su sadržani principi za formiranje vlasti budućih partnera na državnoj razini uz posredovanje veleposlanika Lars Guner Wigemarka, kao izaslanika Europske unije u Bosni i Hercegovini, predstavlja ogroman korak u konačnom rješavanju državne razine vlasti i formiranju novog Vijeća ministara.

Veleposlanik Wigemark, prijatelj ove zemlje kao i Europska unija zagovornici su što skorijeg napretka i ispunjavanja uvjeta za put BiH u EU.

Hrvatski narodni sabor (HNS) pozdravlja napore i političku spremnost koji su uloženi od strane izbornih pobjednika, kao i pomoć naših europskih partnera i prijatelja koji su prepoznali važnost jednog ovakvog sporazuma.

Potpisani principi uz maksimalno uvažavanje svih aktera predstavlja smjernice koje u konačnici trebaju ubrzati procese, prije svega u kontekstu unutarnjih političkih dogovora kao i rješavanja ključnih pitanja prijeko potrebnih za naš euroatlantski put.

Kompromis postignut ovim Sporazumom je vrhunski primjer da je uvažavanje svih predstavnika triju konstitutivnih naroda temeljna pretpostavka za jačanje države te vladavinu prava i zakona.

Posebno želimo istaknuti kako ovaj Sporazum u jednoj od svojih točaka poziva na implementaciju svih presuda i odluka domaćih i europskih sudova koji se odnose na Izborni zakon u našoj zemlji kako bi se osigurala ustavna i institucionalna jednakopravnost konstitutivnih naroda uz puno uvažavanje njihovih legitimno izabranih predstavnika.

Legitimnost kao temeljno demokratsko načelo prepoznato je od strane svih europskih tijela, osobito od Europskog parlamenta kao i posljednjeg izvještaja od strane Europske komisije.

Smjernice i principi koje su sadržani u potpisanom Sporazumu predstavljaju snažnu pretpostavku za ključni iskorak kako bi naša zemlja uskoro mogla dobiti status kandidata kao jednog od najvažnijih vanjskopolitičkih ciljeva Bosne i Hercegovine.

U duhu kompromisa i međusobnog uvažavanja, pozivamo što skoriju provedbu svih sadržanih principa u Sporazumu te početak stvaranja političkog ambijenta u korist sva tri naroda i ostalih građana u našoj zemlji, navodi se u priopćenju HNS-a BiH.

Poziv Predsjedništvu BiH na žurno održavanje sjednice i imenovanje kandidata za mandatara budućeg saziva Vijeća ministara BiH

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Dragan je stvarno sposoban političar, da njega nema bilo bi nam puno gore, zato Dragane do groba moj glas i moje uže i šire familije imaš, što smo i pokazali na proteklim izborima

  • Cotasta ica,ja napola pismen seljak,mozda i malkice glup,ali ipak nikad ali bas nikad ovakvu glupost kao ti ne bih napisao!?Jadan-a ne bio-la kud ces ovo pisati!On tebi dobar politicar?Nitko u povijesti nije nanio vise stete Hrvatima od njega!Povjest ce o tomu pisati!Koliko je kostala ova sjednica HNS?Kolike su im dnevnice?Jos kad mi napisu -Taj i taj prijatelj je BiH!Kuku vragu i tim prijateljima!Doduse evonsad mi didje u misli-Mozda si ti i tvoja obitelj clanovi KDZ i pasete sa drzavnih jasla,pa zato ovako pises?Ali ako ti stvarno nikoga nije uposlio,onda se tebi pod hitno treba traziti i postaviti dijagnoza!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.