Poziv Predsjedništvu BiH na žurno održavanje sjednice i imenovanje kandidata za mandatara budućeg saziva Vijeća ministara BiH

Dragan Čović
Hrvatski narodni sabor sukladno usvojenim smjernicama lidera političkih stranaka, poziva Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na žurno održavanje sjednica, kako bi imenovali kandidata za mandatara budućeg saziva Vijeća ministara BiH.

HNS ističe kako je nužno pokretanje usuglašenog procesa uspostave vlasti, kao i redovno funkcioniranje svih institucija Bosne i Hercegovine, prije svega Vijeća ministara BiH, kao i uspostava funkcionalnog rada Zastupničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Uz ostvareni konkretni napredak, Hrvatski narodni sabor apelira na nastavak suradnje i dijaloga, političko promišljanje, kao i spremnost na ulaganje zajedničkih napora u prevladavanju svih ekonomskih, gospodarskih, sigurnosnih i niza drugih izazova u Bosni i Hercegovini.

Također, HNS pozdravlja napore približavanja političkih stavova, provođenje dosljedne politike i poštivanje Ustava i zakona.

Kako bi se žurno krenulo u rješavanje svih otvorenih pitanja i kriza u BiH, HNS se zalaže za uvažavanje stavova i interesa konstitutivnih naroda i svih ostalih naših građana. Uz naglašenu stabilnost, moramo nastaviti reformske procese i ubrzati proces približavanja BiH kandidatskom statusu, kao i punopravnom članstvu BiH u EU.

HNS apelira na odgovornu provedbu dogovorenih principa za formiranje vlasti budućih partnera na državnoj razini, te podsjeća, dogovoreni rok od 30 dana već polako teče, priopćio je Ured za informiranje HNS-a.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Covic opet poziva u ime HNS. On se poziva na odgovornu politiku… On poziva clanove presjednistva Komsica i Dzafirovica. Je li to i onzbog radi vlasti, funkcija zurbe daje legitimitet Komsicu..!!! Bas zanimljivo…

  • Da bar jednu stavku ispuni od onog što je obećao ali ne lagat lagat i samo lagat on i njegovo društvo iz H Sa trebaju ured prebaciti u Vrleti

  • Vidi ga bogte..slikaju ga ko titu,lenjina i onog iz Koreje iz žablje perspektive da izgleda velik..krupan.Nisi malešan ali velik nikada nećeš bit jer si jado..ortodoksni jado i tuga šta uradi ovom narodu.Da imaš obraza u zemlju bi propao a nebi se šepurio tako.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.