Hidžab i dalje zabranjen u OS BiH, dobna granica trajanja službe nije povećana

Vojnikinja
Zajedničko povjerenstvo za obranu i sigurnost BiH na sjednici nije podržalo principe Prijedloga zakona o dopunama Zakona o obrani BiH, čiji je predlagač Dom naroda PSBiH.

Zajedničko povjerenstvo nije podržalo zastupničku inicijativu Sabine Ćudić kojom se zadužuje Ministarstvo obrane BiH da, u roku od 30 dana od usvajanja ove inicijative, donese izmjene ili dopune članka 5. Pravilnika o uniformama Oružanih snaga BiH i tako omogući nošenje hidžaba, kao vjerskog obilježja, pripadnicama Oružanih snaga BiH.

Zajedničko povjerenstvo nije podržalo ni izaslačničku inicijativu Džemala Smajića kojom se od Ministarstva obrane BiH traži da, u roku od 30 dana, sačini i dostavi na usvajanje Vijeću ministara BiH Prijedlog o izmjeni Zakona o oružanim snagama BiH, kojim bi se povećala dobna granica trajanja profesionalne službe vojnika u Oružanim snagama BiH sa 40 na 45 godina jer bi bilo racionalno i ekonomično ove vojnike zadržati u službi, posebno uvažavajući činjenicu da u Oružanim snagama BiH nedostaje značajan broj vojnika.

Članovi Zajedničkog povjerenstva primili su k znanju Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH za 2023. godinu, koju je sačinilo Ministarstvo sigurnosti BiH, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Čuj i dalje zabranjen haha… Pa kakav je ovo naslov, naravno da je zabranjen, nigdje na svijetu hidžabs u vojsci nema, kakva se pitanja poziraju samo da se priča o balinluku. Mršššš

  • To je Tito zabranio !

    Tito je zabranio i naziv Boŝnjak !

    Sve to nije branio ,već je podržavao Dr.Franjo Tuđman !

    • Maršal Tito nije zabranio naziv bošnjak jer taj naziv nije tada ni postojao , zna se kad je i gdje nastala nacija i naziv te iste

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.