Hercegovina dobila novih 7,2 kilometara autoceste, završena poddionica Buna-Počitelj

Asfaltiranjem odmorišta Rotimski potok u potpunosti je završena poddionica Buna – Počitelj, čime je BiH dobila nova 7,2 kilometra autoceste na Koridoru 5C.

Dio je to dio dionice autoceste Mostar jug – Počitelj, na kojoj su radovi, nakon niza peripetija, otpočeli krajem 2018. godine, a za čiju je izgradnju osigurano 25,7 milijuna eura iz kreditnih sredstava Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), javlja Avaz.

Trasa ovog dijela autoceste položena je bez presijecanja gušće naseljenih područja i praktično prolazi iznad kanjona Neretve, u blizini nekoliko naseljenih mjesta, a završava se neposredno ispod petlje Počitelj.

Ova poddionica je od Mostara udaljena dvadesetak kilometara i najvećim dijelom se proteže kroz područje Čapljine.

Iako je ova poddionica završena, ipak dodatna 7,2 kilometra autoceste bit će u funkciji nakon izgradnje vrlo važnog mosta Počitelj, gdje se radovi, kao i na cijeloj poddionici Počitelj – Zvirovići, dugoj 11 kilometara, izvode punom parom.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

  • A gdje je to ,aha koja Hercegovina ,ma daj Lasiću kada će brza cesta sjever Mostar sa rotorom ovojci (polog) dalje Široki -Grude-Vinjani -Runovići -Zagvozd itd , ŽZH je naslonjena na moju tvoju?,lipu našu Hrvatsku ,najpotentniji i jajhrvatskiji dio u BiH ,a bitan je Počitelj ,podveležje ,Prenj,Lasić stani na loptu i prekini cirkus ,ti si bliže hrvatskom Širokom nego šarenom Mostaru ,nemoj sutra žaliti 💪🇭🇷

   • Pa normalno da je dionica Sarajevo Mostar granica HR daleko vaznija od Širokog, Gruda i sl., o cemu pricas? Znaci po tebi bi logicno bilo da je ta autocesta stala u Mostaru i onda udarila prema Grudama? A kuda to tocno? Druga stvar, Mostar – Split brza cesta je planirana vec odavno, i nema sta tu sad autocesta nekome smetati. Umjesto da kao normalan covjek kazes svaka cast, treba revitalizirati juznu Hercegovinu i podici i dolje kvalitet zivota, ti places tu sto je ta autocesta od Širokog udaljena ”cak” 20 KM?! Idi u pm ogranicenu…

    • Kako misliš stala autocesta u Mostaru, ti u 0,03? Zar Zapadna Hercegovina ne treba autocestu i bolje putove.
     Od 1945 godine se sutavno zaobilazi i dokle?

    • A kolika je to razlika kilometara kad Širokobriježanin ili Gruđanin hoće u Split ti u 3,03? Rijetki idu u Neum ili preko Neuma da kruže duplo?!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.