Hercegovački vinari predstavili svoja vina na najvećem sajmu u Europi

Vanjskotrgovačka komora Bosne i Hercegovine u suradnji s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa organizirala je zajednički nastup vinara iz Bosne i Hercegovine na prestižnom međunarodnom sajmu vina i jakih alkoholnih pića – ”ProWein 2016” koji se održava u razdoblju od 13. do 16. ožujka u njemačkom gradu Dusseldorfu..

Napominjemo da je po prvi put organiziran zajednički štand vinara iz Bosne i Hercegovine i na istom se predstavlja sedam tvrtki: Podrum Vukoje 1982 (Trebinje), Podrumi Andrija (Paoča-Čitluk), Vina Zadro d.o.o. (Domanovići – Čapljina), Podrumi manastira Tvrdoš (Trebinje), Vinogradi Nuić (Crnopod – Ljubuški), Vinski podrum Anđelić- KOMRAD d.o.o. (Trebinje) i Vinarija Keža- Catena d.o.o. (Ljubuški),

Najveći sajam ove vrste u Europi ”ProWein 2016” i ove godine je okupio vrhunske proizvođače iz cijelog svijeta. Pored klasičnih vrhunskih vina, izlažu se i egzotična vina, selekcije, aperitivi i digestivi. U okviru sajma se održavaju prezentacije međunarodno poznatih vinograda, brojnih sorti grožđa i vrsti vina, jakih alkoholnih pića, regionalnih specijaliteta, kao i organskih proizvoda.

S obzirom na izuzetno dobru posjećenost bh. štanda već prvog dana sajma, dokazano je da se vinari iz Bosne i Hercegovine kvalitetom svojih proizvoda s razlogom svrstavaju među najbolje.

Tvrtke sudionice izrazile su velika očekivanja, te vjeruju da će na sajmu uspostaviti značajne poslovne kontakte koji će im omogućiti osvajanje novih tržišta.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.