Porezna uprava FBiH zapečatila 64 objekta

Porezna uprava Federacije BiH izvršila je 11. ožujka na prostoru Federacije BiH ukupno 211 inspekcijskih nadzora, a bili su obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost, ugostiteljske i druge uslužne djelatnosti.

Kako je priopćeno iz ove uprave, u tijeku inspekcijskih nadzora, inspektori Porezne uprave FBiH su otkrili 81 neprijavljenog radnika i 41 objekt u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog tijela.

Zbog utvrđenih nepravilnosti – zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih tijela i neevidentiranje prometa, zapečaćena su 64 objekta i izdano je 127 prekršajnih naloga s izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 295.350,00 KM.

Porezna uprava zahvaljuje poreznim obveznicima kod kojih nisu utvrđene nepravilnosti i građanima od kojih je primila informacije o nepravilnostima.

”Porezna uprava FBiH nastavit će aktivnosti na kontroli i sprječavanju sive ekonomije radnim danima i u dane vikenda i poziva porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima”, ističu u ovoj upravi.

Pozivaju građane da uz punu diskreciju Poreznoj upravi prijave nepoštivanje poreznih zakona. Prijave se mogu dostaviti putem e-maila: [email protected] i [email protected], putem SMS poruke na broj mobitela 061/724-610 i putem besplatnog poziva 080/020-333.

(Fena)


1 komentar

  • Ajde vi inspektori lipo podjite poredu kad je drzavni praznik pa kaznite vlasnike trgovina jer su im radnje otvorene,a jadni radnici tuku i rade i svecom i petkom,,!!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.