Herceg: Mi na jugu se ne možemo ponašati kao izolirani otok – Jabuka.tv

Herceg: Mi na jugu se ne možemo ponašati kao izolirani otok

Vlada FBiH danas je zasjedala u proširenom sastavu, što znači da su sjednici prisustvovali i direktori određenih ustanova kako bi razmatrali naredne korake zbog epidemije koronavirusa.

Sjednici je prisustvovao i predsjednik Vlade HNŽ-a, Nevenko Herceg.

Mi na jugu smo sretni što nemamo zabilježenih slučajeva zaraze koronavirusom, ali smo svjesni da se isto ne možemo ponašati kao izolirani otok kada je u pitanju ovaj požar, ova pandemija koronavirusa, rekao je Herceg pa nastavio:

Mi smo na vrijeme poduzeli sve mjere, prije svega imenovali smo Krizni stožer na vrijeme, donijeli sve potrebite odluke i opremili izolacijske sobe. Apsolutno podržavamo ovaj sastanak i danas smo aktivno sudjelovali. Podržavamo mjere koje su donijete i upravo smo odgodili izvanrednu sjednicu Vlade HNŽ za sutra ujutro da naše aktivnosti i naše mjere uskladimo s federalnim mjerama i mjerama koje će donijeti druge županije.

Ovo su mjere koje su kratkoročne s obzirom na posljedice koje će biti dugoročne, a u narednom periodu moramo donositi sustavne i dugoročne mjere za spas našeg gospodarstva, ali i zaštitu našeg stanovništva. Ja vas molim da danas s ove konferencije ode poruka da smo danas donijeli odgovarajuće mjere na federalnoj i županijskim razinama, da ćemo pratiti i ujednačeno donositi odluke i da nećemo podleći ovoj euforiji “tko će više, tko će šta”.

Uzmimo primjer Hrvatske koja ima puno više slučajeva zaraze koronavirusom, a kako se mjere donose postupno. Mislim da i mi tako trebamo ovdje, ali kao odgovorni dužnosnici na svim razinama trebamo donositi odgovorne i ozbiljne mjere koje ovo vrijeme i ova situacija nalaže, zaključio je Herceg.

Proglašeno stanje nesreće zbog koronavirusa u FBiH

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.