HDZ BiH Tomislavgrad jednoglasno podržao suspendirane kolege: Naše rezultate su prepoznali birači

Općinski odbor HDZ BiH Tomislavgrad je na sjednici održanoj 5. ožujka 2020. godine jedinstveno i jednoglasno dao podršku svojim članovima Ivanu Vukadinu, Robertu Bagariću i Anti Tadiću na provođenju stranačkih odluka.

OO HDZ BiH Tomislavgrad izrazio je neslaganje s Odlukama o stegovnoj odgovornosti, jer su isti kroz svoje cjelokupno političko djelovanje radili u interesu HDZ BiH, Općine Tomislavgrad, Hercegbosanske županije, a posebno interesima hrvatskog naroda.

Podsjećaju kako je OO HDZ BiH Tomislavgrad dobio najveće povjerenje svoga naroda kroz zadnjih šest izbornih ciklusa, što je rezultat neumornog rada, truda i odgovornosti, koja je prepoznata od naših birača.

Općinski odbor HDZ BiH Tomislavgrad zalaže se za poštivanje izborne volje i izbornih rezultata, koji su temelj demokratskog društva. Naime, na zadnjim Općim izborima održanim 2018. godine OO HDZ BIH Tomislavgrad, ostvario je oko 4.200 glasova (zajedno s dopisnim i mobilnim timom ), što je 50 % ukupnog broja glasova HDZ BIH za Skupštinu Hercegbosanske županije, dok su za federalnu i državnu razinu, kao i za člana Predsjedništva, rezultati još bolji.

Ovakvi izborni rezultati i povjerenje koje smo dobili od naših birača, obvezali su nas da preuzmemo odgovornost u vođenju naše županije. Dosadašnja praksa je bila, a što je uobičajeno u demokratskim društvima, da mjesto predsjednika Vlade HBŽ pripadne onoj organizaciji koja ostvari najbolji izborni rezultat. S toga ovdje još jednom podsjećamo kako je za Skupštinu Hercegbosanske županije HDZ BiH Tomislavgrad osvojio 1.500 glasova više od HDZ BiH Livno. Sukladno tom izbornom rezultatu HDZ BiH, iz Tomislavgrada je izabrano 6 zastupnika u Skupštinu HBŽ, dok je iz Livna izabran 1 zastupnik. Međutim, vidljivo je kako se izborni rezultat Tomislavgrada u potpunosti zanemaruje, navodi se u priopćenju OO HDZ BiH Tomislavgrad.

Cvitanović o “slobodnim strijelcima” u HDZ-u BiH Tomislavgrad

Članovi OO HDZ BIH Tomislavgrad su u potpunosti provodili Sporazum o suradnji između HDZ BIH i HDZ 1990., potpisan 18. siječnja 2019. godine i sve obveze koje su iz njega proistekle, ne želeći niti u jednom trenutku izigrati koalicijski dogovor, koji je rezultirao izborom dvojice članova HDZ BiH iz Hercegbosanske županije u Dom naroda Federacije BiH, čime smo zaštitili i onemogućili imenovanje Vlade Federacije BiH bez legitimnih i legalnih predstavnika hrvatskog naroda, što svima nama treba i mora biti politički prioritet i cilj bez obzira na stranačke različitosti.

Implementacija spomenutog sporazuma i koalicijskog dogovora, rezultirala je i promjenama u rukovodećim tijelima ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o Kupres, koje su nažalost zadnje tri godine negativno poslovale, čime su naši drvoprerađivači dovedeni na rub propasti.

Lošim rukovođenjem i odlukama, ovo javno poduzeće dovedeno je na rub propasti, te se zadnjih mjeseci intenzivno sanira stanje koje je zatečeno. OO HDZ BIH Tomislavgrad podupire sve aktivnosti koje nova uprava radi na stabilizaciji poduzeća i potičemo sve aktivnosti usmjerene na dobrobit poduzeća, njenih djelatnika, svih onih koji su naslonjeni na njezino uspješno poslovanje.

Vrh stranke propušta priliku da snagom političkog autoriteta na brz, pravedan i principijelan način riješi nastale probleme u Hercegbosanskoj županiji, vrednujući izborne rezultate i izborni legitimitet. Ovim mjerama šalje se loša poruka svim članovima, simpatizerima i biračima da se umjesto izbornih rezultata i dokazane političke vjerodostojnosti i uspješnosti, promoviraju pojedinci bez dokazanog političkog autoriteta i općinske organizacije sa slabijim izbornim rezultatom, navode iz OO HDZ BiH Tomislavgrad.

Iz svega navedenog držimo kako smo dosljedno provodili stranačku politiku i politiku Hrvatskog narodnog sabora. Ako postoji bilo kakva politička odgovornost, onda ne mogu biti odgovorni pojedini članovi OO HDZ BIH Tomislavgrad – Ivan Vukadin, Robert Bagarić i Ante Tadić – već je odgovornost na OO HDZ BiH Tomislavgrad i cjelokupnoj organizaciji HDZ BiH Tomislavgrad.

Naše rezultate su prepoznali naši birači, to je naša vodilja, a vjerujemo kako je to u cilju i vodstvu stranke, zaključuje se u priopćenju OO HDZ BiH Tomislavgrad.

Jednoglasnu podršku ovim zaključcima OO HDZ BiH Tomislavgrad dali su i Općinski odbor Utemeljitelja HDZ BiH Tomislavgrad, OO Zajednica žena Kraljica Katarina Kosača HDZ BiH Tomislavgrad kao i OO Mladeži HDZ BIH Tomislavgrad.

Dragan Čović privremeno isključio Ivana Vukadina iz stranke

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.