HDZ 1990 najavljuje raskid s HDZ BiH i izlazak iz HNS-a

Predsjedništvo HDZ-a 1990 najavilo je raskidanje Sporazuma o suradnji s HDZ-om BiH i izlazak iz Hrvatskog narodnog sabora zbog sazivanja sjednice Skupštine Hercegbosanske županije na kojoj se želi smijeniti županijska Vlada na čelu s Nediljkom Rimcem, inače predsjednikom Središnjeg odbora HDZ-a 1990  piše današnji Avaz. Od Raguževa preuzimanja HDZ1990 pak, pojavile su se indicije da je njegov zadatak izvlačenje HDZ1990 i sudjelovanje u nekoj novoj platformi. Njegovi pak potezi nakon preuzimanja stranke na to nisu upućivali.

“Bez obzira na mnoge probleme u tim odnosima, nikada nismo pokrenuli formalni postupak raskida. Ali HDZ BiH je izgleda raskid tih odnosa pokrenuo zakazivanjem Skupštine Hercegbosanske županije za ponedjeljak u Livnu i na taj način eklatantno prekršio sporazum”, izjavio je predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž na današnjoj konferenciji u Mostaru gdje se održava sjednica Predsjedništva HDZ-a 1990.

Dodao je da će, ako se dogodi prekid sporazuma u Livnu, to imati izravnu refleksiju i na sve županije u kojima djeluju ta dva HDZ-a.

“Druga stvar, pošto se ide u zakazivanje Skupštine sa strankama koje nisu članice Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i to protiv stranke koja je članica HNS-a, grubo se krše načela te institucije. Za taj pristup HDZ 1990 nije odgovoran, već oni koji pokreću taj postupak”, kazao je predsjednik HDZ-a 1990.

Nediljko Rimac predsjednik Središnjeg odbora HDZ-a 1990 i predsjednik Vlade HBŽ-a, bio je oštriji u riječima, kazavši kako je sporazum HDZ-a 1990 i HDZ-a BiH bio samo jedna farsa kao i djelovanje Hrvatskog narodnog sabora u kojem, kako je naveo, isključivo dominira HDZ BiH.

“Sada su konačno pale maske”, kazao je Rimac, koji je mišljenja da su aktualni postupci HDZ-a BiH vezani za, kako je kazao, stalni rast rejtinga HDZ-a 1990.

“Raste nam rejting stranke i možda je tu problem. Nakon Sabora HDZ-a 1990 stranka je u velikom usponu, To su pokazatelji koji možda ne idu nekome u prilog”, kazao je Rimac, prozvavši medije u Hercegbosanskoj županiji da su pristrani te da ne žele da se organizira otvorena emisija u kojoj bi se moglo razgovarati o svim problemima na tom području.

“Mediji u HBŽ-u su strogo kontrolirani. To nisu stranački mediji, već režimski, pogotovo Radio Livno, koji ima dirigiranu uređivačku politiku”, kazao je Rimac.

Na novinarski upit hoće li prag tolerancije u odnosima s HDZ-om BiH biti prijeđen, ako se u ponedjeljak smijeni Vlada HBŽ-a, predsjednik HDZ-a 1990 je kazao kako je u vezi toga nulta stopa tolerancije.

“HDZ 1990 je samostalna, autentična hrvatska, ali otvorena bh. i europska stranka. Imamo svoj program i držimo se programskih okvira i načela. Dok sam na čelu stranke, temeljni orijentir bit će program, vjerodostojnost i potpora birača. Naravno da treba imati partnera, jer u ovoj zemlji ništa ne može bez partnera. Ali nikakve tolerancije neće biti na kršenje sporazuma, pogotovo ne na štetu HDZ-a 1990. Tu je nulta stopa tolerancije”, jasan je bio Raguž.

Dodao je kako će na nacionalnoj razini HDZ 1990 i dalje “čvrsto držati ruku ispruženo” oko pozicije hrvatskog naroda i borbe za jednakopravnost, a u svemu ostalome će se natjecati, pa, kako je kazao, nek javnost presudi tko je bolji.

O najavljenom raskidu Sporazuma s HDZ-om BiH i izlasku iz HNS-a raspravljat će Središnji odbor HDZ-a 1990 na sjednici koja je zakazana za četvrtak, 12. prosinca, u Etno-selu Grabovica kod Buškog blata.

(www.jabuka.tv)


Nema komentara

 • kreteni..triba im j.m.Ko j.be narod oni se svađaju za pozicije..uš gladna..zaista tome nikada kraja.treba izmislit nekoga trećeg ali istinsku stranku Hrvata i ovo odj.bat..Pri tome ne mislim ni na koju koja sada postoji,da se odmah razumijemo,jer je to sve go šljam.

 • Reformirani komunisti,beskičmenjaci koji su prigrlili hrvatske mirovine i donacije,a sad im smeta “za dom spremni”…a kao oni su bili spremni jednom davno,a koliko su bili spremni vidite i samo,kako nam je i gdje živimo!
  Samo se prisjetite kuća koje vidimo sa Žovnice kad idemo iz Mostara ili u Mostar…Sve je rečeno…HDZ-e i ratno profiterstvo!

 • Kolju se ko krmenj oko spirina! Ovo su likovi kojih se Hrvati tribaju stiditi! SVE ZA FOTELJU,FOTELJU NI ZA STA! TKO SLJIVI OBICNAN PUK! JOS KAZU EUROPSKA STRANKA, SAMO DA MIMJE ZNATI STA SU IM OBECALI AKO RASTURE HNS!

  • Koji Hrvataski Narodni Sabor?
   Jel nekim saborom nazivaš one likove koji pužu oko “di tuto capo” Dragana Čovića?
   Neka se sve raspane što ima predznak hrvatski ako to vodi hadezeovska elita ili “glavni stan”…
   Prvi Hrvat je onaj koji uništi Bosnu i Hercegovinu,a ne da prosipa floskule o europskom putu!
   Rušit će se vile i carstva kad tad….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.