Mostar: U stravičnoj prometnoj nesreći poginule dvije osobe

Oko 01:40 sati na magistralnoj cesti M-17, u južnoj prigradskoj zoni Bišće polje (kod naselja Karašebeš) dogodila se stravična prometna nesreća u kojoj je sudjelovao jedan automobil.

Prema kazivanjima malobrojnih očevidaca automobil Passat se izuzetno velikom brzinom kretao iz smjera grada prema jugu, te je u krivini vozač, iz za sada nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad upravljačem vozila i nastavio kretanje ravno, pri tome skrenuvši s kolnika.

Od mjesta slijetanja automobila s kolnika do mjesta zaustavljanja automobil je prešao oko 100-njak metara, pri tome udarajući u nasipe zemlje i kamenja, da bi se zaustavio uz prugu.

U automobilu su u trenutku nesreće bile dvije muške osobe, a jedna od njih je, prilikom udara automobila u nasipe ispala iz vozila. Druga muška osoba je ostala u automobilu, čiji je donji dio tijela ostao prikliješten u olupini.

prometna-opine-bisce

Obje osobe su na mjestu događaja preminule, što su potvrdili liječnici Hitne pomoći koji su ubrzo nakon nesreće stigli do automobila. U izvlačenju prikliještenog tijela u automobilu sudjelovali su pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar koji su morali rezati krov automobila.

Tijela su prevezena na gradsko groblje Sutina gdje bi trebala biti izvršena obdukcija i identifikacija smrtno stradalih, dok je automobil radi vještačenja izuzet u krug PU Mostar.

Inače, očevid su uradili službenici PU Mostar, dok su u izvlačenju automobila sa nepristupačnog terena sudjelovali i djelatnici Poduzeća za puteve Mostar, te vatrogasci.

Prema službenim saznanjima iz MUP-a HNŽ jedan od stradalih je Tarik Š. (1994.), dok se identitet druge osobe još utvrđuje pošto ta osoba nije imala dokumente uz sebe. Prema riječima dežurnog tužitelja pronađene su dvije osobne iskaznice jedna s mjestom prebivališta u Zenici, a druga u Sarajevu. Zbog višestrukih prijeloma nije bilo moguće vizualno utvrditi identitet smrtno stradalih, te se drugim metodama pokušava utvrđivanje identiteta.

(Bljesak.info)
Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.