Hasanbegović: “Neki bi najradije da su svi Hrvati poubijani 1945. godine”

Hrvatski saborski zastupnici Vesna Pusić (GLAS) i Zlatko Hasanbegović (Nezavisni za Hrvatsku) komentirali su izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović danu prije dva dana u Argentini.

Predsjednica je, podsjetimo, kazala da su “nakon Drugoga svjetskog rata mnogi Hrvati upravo u Argentini tražili i našli prostor slobode u kojemu su mogli svjedočiti svoje domoljublje i isticati opravdane zahtjeve za slobodom hrvatskoga naroda i domovine”.

Njezina izjava izazvala je podsmijeh na društvenim mrežama kao i među povjesničarima. Međutim ima i onih koji je u takvom nastupu podržavaju.

“Ponovila je notornu činjenicu da dio Hrvata nije podijelio sudbinu onih koji su bili podvrgnuti izvansudskim smaknućima, već je pronašao slobodu u Argentini. Nekima je očito žao što svi Hrvati nisu poubijani 1945. godine”, kazao je Hasanbegović.

Vesna Pusić pak smatra da je njezina izjava sramotna jer su u Argentinu bježali i utočište u njoj pronašli brojni nacistički zločinci, prenosi Tportal.hr.

“To je nečuveno i sramotno. Predsjednica mora takve izjave pojasniti pred domaćom javnosti i to kako se njezini stavovi mijenjaju ovisno o auditoriju pred kojim govori. To nam šteti”, smatra Pusić.

Grabar Kitarović u Argentini pozvala Hrvate da se vrate jer Hrvatska odumire

(www.jabuka.tv)


10 komentara

 • Pusići, Mesići, Yosipovići, Pupavci, Babići, Milanovići, Sauhe, Plenkovići, Sanaderi i njima slični izrodi su najveći neprijatelji Hrvata i RH!!!

  7
  3
 • sastala se sa trećom generacijom od drugog svjetskog rata al idalje su fašisti i ko kaže ona drolja nije kopetentna da komentariše hrvate

  1
  1
 • Bravo za našu predsjednicu, ovaj put oprostit ćemo joj onu pogrješku s četnikom Vučićem. Crveni fašisti, ljevičarski ološ i ubojice pod krinkom lažnih antifašista mrze sve hrvatsko i domoljubno.
  Da smo mi Hrvati kojim nesretnim slučajem izgubili Domovinski oslobodilački rat od poludjelih i krvožednih zvijeri pod zvijezdom petookrakom i četničkom kokardom ponovno bi doživjeli isti pokolj kao i one nesretne 45 godine kada je hrvatska vojska suradnjom Zapada s četnicima , srpskim,hrvatskim, slovenskim i crnogorskim komunistima poklana zajedno sa svojim narodom.
  Hvala Bogu i pok.hr.predsjedniku F.T.I G.Šušku na njihovom nesebičnom zalaganju i žrtvovanju za opstojnost i bitak hrvatskog naroda.
  Hvala Bogu što još ima ovakih ljudi i političara poput Z.Hasanbegovića koji se ne boje govoriti istinu i koji nikada neće biti sluge nikojim bilmezima saZapada ili Istoka svejedno.

  3
  3
 • Vesna Pusić četnikuša mamu ti jebem četničku. Koliko njih je izbjeglo partizanski nož i pobjeglo priko bila svita. Kukom te po Savi tražili i tebe i onu lignju Josipovića! Partizani svih zemalja gonite se u 3 PM

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.