Gužve na granicama, u Doljanima čekanja oko jedan sat

Pojačan promet vozila zabilježen je na graničnim prijelazima na izlazu iz BiH pa se tako na GP Doljani čeka oko jedan sat, na GP Prisika oko 45 minuta i na GP Velika Kladuša oko 25 minuta.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana prometa za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja.

Zbog održavanja međunarodne biciklističke utrke ”Grand Prix Sarajevo” u nedjelju do 14.30 sati, dolazit će do privremenih obustava prometa na relaciji Lukavica-Vogošća-Visoko-Kakanj-Lašva-Busovača-Kiseljak-Sarajevo.

Promet će se obustavljati etapno (za vrijeme prolaska sudionika utrke). Posebno se napominje da će se osim ulicama u gradu, kolona kretati i autocestom A-1 na dionici Sarajevo sjever-Visoko, magistralnim cestama M-5, M-17 i M-18, kao i regionalnom cestom R-445 na području Sarajeva. Vozači se upozoravaju da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje.

U nedjelju u vremenu od 16.00 do 17.00 sati, promet će zbog održavanja vjerske manifestacije ”Dani Ajvatovice” na raskrsnici M-5 i M-16 u Donjem Vakufu biti potpuno obustavljen. Također, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području SBŽ.

(Fena)

Komentiraj: