Posušje: Maloljetnik automobilom usmrtio djevojčicu ispred kuće

U subotu u 19:15 sati, u Ulici Ante Starčevića u Posušju, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala i u kojoj su još tri osobe zadobile tjelesne ozljede zasad neutvrđenog stupnja.

U navedeno vrijeme Ulicom Ante Starčevića kretalo je se motorno vozilo marke Seat Altea, BH registarskih oznaka, u kome su se nalazili mlađi maloljetnik (15) i 18-godišnjak iz mjesta Čitluk, općina Posušje. MUP ŽZH podatak o tome tko je upravljao vozilom objavit će nakon što se uzmu iskazi.

U jednom trenutku vozač je izgubio kontrolu nad vozilom nakon čega je isto sletjelo s kolnika i uletjelo u dvorište obiteljske kuće, koja se nalazi uz cestu, gdje je udarilo dva djeteta koja su se tu zatekla a potom i parkirani kamion.

Vozilo je u dvorištu udarilo 14-godišnju djevojčicu, koja je od posljedica zadobivenih ozljeda ubrzo podlegla, i njezinog 13-godišnjeg brata, koji je zadobio tjelesne ozljede zasad neutvrđenog stupnja.

Ozlijeđeni 13-godišnji dječak, kao i vozač i suvozač iz Seata, vozilom Hitne pomoći Doma zdravlja Posušje prevezeni su u SKB Mostar gdje su hospitalizirani.

Očevid su izvršili dežurni županijski tužitelj i policijski službenici PU Posušje. Postupajući županijski tužitelj donijet će odluku o daljnjim istražnim radnjama, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)