GSS Široki Brijeg noćas otišao u akciju spašavanja u poplavljena područja

Bosnu i Hercegovinu posljednjih nekoliko dana pogađa najteža prirodna katastrofa u posljednjih 120 godina. U poplavama u Bosni prema dosadašnjim informacijama poginulo je više od 30 ljudi, od čega 20 u Doboju, a deseci tisuća ljudi ostali su bez domova te su evakuirani iz ugroženih mjesta.

Hercegovina se u petak aktivno priključila i ‘digla na noge’ te u svakom gradu su organizirane humanitarne akcije u kojima se skuplja pomoć ugroženim stanovnicima Bosne.

Tako je tijekom subote iz Gorske službe spašavanja Bosne i Hercegovine došao poziv GSS-u Široki Brijeg da ukoliko mogu upute svoje članove u ugrožena mjesta u Bosni. Uz dopuštenje Civilne zaštite ŽZH, GSS Široki Brijeg se spremno odazvao pozivu.

Portal Jabuka.tv posjetio ih je u predvečerje u njihovim prostorijama gdje smo ih zatekli u posljednjim pripremama i dogovorima.

Danas smo pozvani od strane GSS-a BiH da se pridružimo akciji spašavanja i pomoći unesrećenima u dijelu Bosne i Hercegovine koji je pogođen poplavama. Noćas kreću ekipe Hercegovačke gorske službe spašavanja Mostar, Hercegovačke gorske službe spašavanja Čitluk i Gorske službe spašavanja Široki Brijeg. Iz Širokog Brijega ide sedam osoba, a uz našu standardnu opremu, imat ćemo i tri čamca s kojima ćemo lakše pristupiti stanovništvu,” izjavio je za portal Jabuka.tv pročelnik GSS-a Široki Brijeg Mario Barbarić.

gss_siroki_brijeg_camci

Širokobriješki GSS-ovci bit će smješteni u kampu u Sarajevu odakle će svakodnevno biti helikopterima prebacivani na ugrožena područja te za sada ne znaju koliko dana će biti u akciji.

Tijekom dana u našoj akciji iskupili smo i dosta hrane, odjeće i pića koje su donijeli naši sugrađani te ćemo i to ponijeti koliko mognemo te već sutra podijeliti stanovništvu. Još ne znamo gdje ćemo točno djelovati, ali mogu reći da iz Širokog Brijega prema Sarajevu polazimo noćas u 2 sata iza ponoći, a u nedjelju ujutro bi trebali helikopterima biti prebačeni na područja pogođena poplavama,” dodao je Barbarić u razgovoru za portal Jabuka.tv 

gss_siroki_brijeg_camac

gss_siroki_brijeg_hrana

Iz GSS-a Široki Brijeg zahvaljuju se Civilnoj zaštiti Široki Brijeg te Civilnoj zaštiti ŽZH, Uredu načelnika Općine Široki Brijeg te svim građanima Širokog Brijega koji su im pomogli.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.