Pogledajte stravičan trenutak pucanja nasipa na Savi

Snimci iz zraka, koje je napravila ekipa BN televizije, pokazali su da je nasip na Savi između Batkovića i Rače pukao na četiri mjesta. Voda izlazi kao iz neke male brane, a za sada o posljedicama niko ništa ne priopćava, prenose mediji. 

Dolaze upozorenja da je ovo “ozbiljan problem koji bi u narednim satima mogao izazvati još ozbiljnije probleme” za stanovništvo semberskih sela Batković, Brdac, Velino Selo i još nekih sjeveroistočnih dijelova grada Bijeljina.

O posljedicama nitko ne govori, a gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sinoć je, nakon sjednice Stožera za izvanredne situacije grada Bijeljina, rekao da nasip na rijeci Savi tek “mjestimično preljeva”, a najviše u dijelu kod Batkovića i Ostojićeva.

“Dio na Rači, kod starog graničnog prelaza, i dalje preljeva i to manjim intenzitetom. U tijeku je iseljavanje stanovništva iz Velina Sela, Ostojićeva, Broca i Balatuna”, rekao je sinoć Mićić, prenosi Srna.

On je rekao da će voda, koja je prošla kroz Doboj, a koja je sada u Bosanskom Šamcu i Brčkom, najvjerovatnije, završiti u Semberiji, ali da raduje informacija da je opao nivo rijeke Save u Brčkom.

(Klix.ba)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.