Gruđani biraju predstavnike u mjesnim zajednicama

Centri civilnih inicijativa (CCI) su prije nekoliko godina proveli projekt “Nove mjesne zajednice za novu lokalnu vlast u BiH” kako bi pokazale pravu vrijednost mjesnih zajednica i njihov potencijal u razvoju lokalne zajednice, piše Večernji list.

U Grudama se posljednjih dana dosta priča o izborima za mjesnu zajednicu s obzirom na to da će mještani 15 mjesnih zajednica prvi put glasovati kao za opće ili lokalne izbore, izlaziti na birališta i birati svog predstavnika. A prema odluci Općinskog vijeća od 21. srpnja, izbori se trebaju održati 4. listopada u vremenu od 8 do 16 sati.

Ante Kolobarić, predsjednik Izbornog povjerenstva u Grudama, za organizaciju lokalnih izbora 2012. dobio je zahvalnicu i priznanje, a sada s kolegom Mladenkom Barićem provodi i izbore za mjesne zajednice, prve demokratske, cjelodnevne u općini Grude. Kolobarić je preko medija pozvao ljude da se odazovu ovim izborima i 4. listopada izaberu svoje predstavnike koji će se brinuti o svojim mjesnim zajednicama i zajedno s višim razinama vlasti raditi na rješavanju problema građana koji tu žive, piše Večernji list.

Istraživanja su pokazala da više od 80% građana BiH smatra kako su mjesne zajednice njima najbliži institut za ostvarenje boljeg sudjelovanja u procesu donošenja odluka u lokalnoj samoupravi.

Općina Grude ima ukupno 15 mjesnih zajednica, a to su Grude Centar (15 članova), Drinovci (15 članova), Ružići (15 članova), Sovići Gornji (13 članova), Cerov Dolac-Pogana Vlaka (15 članova), Grude Zapad (15 članova), Dragićina (15 članova), Višnjica-Medovići (9 članova), Puteševica-Jabuka (7 članova), Ledinac- Podledinac (9 članova), Pocrte (15 članova), Borajna (9 članova), Gorica (11 članova), Sovići Donji (13 članova), Tihaljina (15).

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj: