Grlić Radman: Svaki Hrvat zna da je izvršena velikosrpska agresija na Hrvatsku

Novi šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u srijedu da svaki Hrvat zna da je izvršena velikosrpska agresija Miloševićeva režima u Hrvatskoj i da je siguran da tako govori i predsjednica.

Grlić Radman izjavio je to komentirajući medijske napise da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zatražio od Kolinde Grabar-Kitarović da se prestane cijelo vrijeme govoriti o “velikosrpskoj agresiji”.

Svaki Hrvat zna da je to bila velikosrpska agresija Miloševićeva režima. Mi smo vodili Domovinski, obrambeni rat, rekao je Grlić Radman i dodao da je siguran da i “predsjednica tako govori”.

Nije bio upoznat s time da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, prema pisanju hrvatskog tjednika Nacionala, zatražio hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da se ne koristi stalno izraz “velikosrpska agresija”. Vučić je te navode potvrdio za Prvu srpsku televiziju.

Grlić Radman je komentirao i objavljenu imovinsku karticu po kojoj ukupna vrijednost imovine ministra i njegove supruge iznosi oko 28,5 milijuna kuna (oko 7 milijuna eura).

Rekao je da je mjesec dana radio na tome sa stručnjacima i odvjetnicima “upravo zbog znatiželje i transparentnosti, javnost je na to osjetljiva”.

Novi šef hrvatske diplomacije rekao je da je sve odrađeno po propisima i da se “nema što kriti”.

Ono što vas uvjeravam je da će moja imovinska kartica biti puno manja kad prestanem biti ministar, zaključio je novi hrvatski ministar vanjskih poslova.

(Hina)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.