Graničnoj policiji BiH nedostaje 460 službenika

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić sa suradnicima susreo se s predsjednikom Odbora za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima BiH Vjekoslavom Vukovićem.

Ravnatelj Galić je obavijestio Vukovića o aktivnostima koje provodi Granična policija BiH. Istaknuo je da se kontinuirano provode mjere suzbijanja korupcije i drugih povreda službene dužnosti policijskih službenika GP BiH. Tematizirani su i problemi u radu pripadnika GP BiH, među kojima je ravnatelj Galić istaknuo nedostatak više od 460 službenika, te loše uvjete za rad na većini graničnih prijelaza. Dodao je da se neprekidno radi na unapređenju profesionalnih standarda.

Vuković je najavio nove posjete članova Odbora graničnim prijelazima u BiH. Tijekom prethodnih posjeta su utvrdili loše stanje na nekim graničnim prijelazima. Rekao je da će, u okvirima nadležnosti, Odbor učiniti sve kako bi se unaprijedio rad Granične policije BiH.

Sastanku u Glavnom uredu su nazočili načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Vladimir Popović i inspektor za unutarnju kontrolu Veljko Lazić, kao i tajnica Odbora Alma Tajić – Kurto.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.