Mljekare iz Livna i Kupresa na sajmu u Dubaiju

Predstavnici sedam bosanskohercegovačkih tvrtki sudjeluje na Međunarodnom sajmu hrane i pića “Gulfood” koji se od 26. veljače do 2. ožujka održava u Dubaiju.

Riječ je o tvrtkama: AKOVA grupe, EIN Natural d.o.o. iz Sarajeva, ESOF d.o.o. iz Donjeg Vakufa, Halilović d.o.o. iz Ilijaša, mljekare Kupres Milch d.o.o. iz Kupresa, Madi d.o.o. iz Tešnja i mljekare Orman d.o.o. iz Livna.

Posjet sajmu je organizirala Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u partnerstvu s USAID/Sweden FARMA II Projektom, radi podrške bh. tvrtkama da bi ostvarili izravne kontakte s potencijalnim kupcima i upoznavanja o poslovnim mogućnostima koje im se pružaju na tržištu zemalja Perzijskog zaljeva.

Sajam “Gulfood” u Dubaiju se tradicionalno održava već 25 godina i predstavlja idealno mjesto za izvozno orijentirane proizvođače hrane i bezalkoholnih pića, opreme za hotelijerstvo, te pružatelje prehrambenih usluga koji žele poslovati na tržištu Srednjeg istoka i južne Azije.

Smatra se jednim od najvećih sajmova prehrane i pića u svijetu koji posjeti oko 100.000 posjetitelja iz 172 zemlje svijeta. U okviru sajma “Gulfood” održava se i sajam halal proizvoda na kojem bh. proizvođači, koji su svoje proizvode certificarali u skladu s tim standardom, mogu ponuditi svoje proizvode potencijalnim partnerima.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.