Granična policija posljednjih dana uhitila osam osoba – Jabuka.tv

Granična policija posljednjih dana uhitila osam osoba

Službenici jedinice Granične policije Kamensko uhitili su 1. svibnja E. G. (1987.), državljanina BiH, i E. G. (1984.), državljanku BiH i Sjedinjenih Američkih Država.

Graničnim provjerama utvrđeno je da ih potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog kaznenoga djela “prijevara”. Kontrolirani su pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu (MGP) Kamensko i predani službenicima Sudske policije Banja Luka, priopćeno je u srijedu iz Granične policije BiH.

Prethodno, 30., 29. i 28. travnja službenici jedinice Granične policije (JGP) Orašje pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje uhitili su tri osobe. M.T. (1947.) je uhićen jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog kaznenoga djela “laka tjelesna ozljeda”. Bh. državljanin predan je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Graničnim provjerama državljanina Republike Slovenije M. S. (1981.) službenici ove jedinice utvrdili su da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog kaznenoga djela “ubojstvo”. Predan je službenicima Policijske stanice Pelagićevo. B. K. (1983.) je uhićen jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog kaznenoga djela “nasilničko ponašanje”. Službenici JGP Orašje bh. državljanina predali su pripadnicima Sudske policije Odžak.

Službenici JGP Zračna luka Sarajevo uhitili su Ž. J. W. (1967.) nakon što je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojske županije raspisalo potragu zbog kaznenoga djela “paljevina”. Državljanin Republike Hrvatske u Međunarodnu zračnu luku Sarajevo stigao je letom iz Beča. Ž. J. W. predan je 30. travnja službenicima Sudske policije sudova u Županiji Sarajevo.

Službenici JGP Višegrad 29. travnja pri izlasku iz BiH na MGP Uvac uhitili su E. K. (1981.), državljanina Republike Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Policija Brčko distrikta BiH raspisala potragu zbog kaznenoga djela “zloupotreba službenoga položaja ili ovlaštenja” i Policijska uprava Zvornik zbog “falsificiranje isprave”. Predan je službenicima Policijske stanice Višegrad MUP-a Republike Srpske.

Na MGP Gradina pri ulasku u BiH 28. travnja uhićen je B. N. (1973.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Okružno tužiteljstvo u Doboju zbog kaznenoga djela “nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”. Službenici JGP Gradiška državljanina BiH predali su pripadnicima PS Teslić.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.