Biciklisti iz smjera Dubrovnika i Metkovića u Sarajevu odaju počast papi Ivanu Pavlu II.

Grupa biciklista koja će sudjelovati na 4. Međunarodnoj biciklijadi prema Banjoj Luci pod nazivom “Marija Zvijezda“, a koja ide iz smjera Dubrovnika i Metkovića, proći će kroz Sarajevo 4. i 5. svibnja 2017.

Biciklisti će time podsjetiti građane na 20. godišnjicu Papina pastoralnoga posjeta Sarajevu. Oni će 5. svibnja u 9.00 sati ispred Katedrale Srca Isusova, pred polazak u Banja Luku, izdvojiti dvadesetak minuta za druženje s građanima, predstavnicima udruga, predstavnicima lokalnih vlasti i vjerskih zajednica .

“Najvažnije je da ćemo tako posvjedočiti da Sarajevo nije zaboravilo iskrenoga prijatelja Bosne i Hercegovine Papu Ivana Pavla II., koji je 12. i 13. travnja 1997. godine boravio u ratom napaćenom i razrušenom Sarajevu te blagoslovio sve ljude u Bosni i Hercegovini, pozvavši ih na trajno zalaganje za mir na ovim prostorima”, priopćili su biciklisti.

Oni koji dođu biciklima mogu se pridružiti simboličnoj vožnji od ulice fra Grge Martića – Katedrale Srca Isusova (mjesto okupljanja) prema ulici Zmaja od Bosne 3 – do Zemaljskoga muzeja BiH, gdje bi većina biciklista okončala vožnju, a sudionici biciklijade nastavili dalje prema Banja Luci.

Oni koji nemaju bicikl, a željeli bi sudjelovati u simboličnoj vožnji prometnicom od Katedrale Srca Isusova – Markale – Maršala Tita – Zmaja od Bosne do Zemaljskoga muzeja, na raspolaganju će im biti besplatan Nextbike koji će moći iznajmiti ispred Katedrale, prenosi Klix.ba.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.