Granična policija otpustila policajca jer nije dolazio na posao više od 20 dana – Jabuka.tv

Granična policija otpustila policajca jer nije dolazio na posao više od 20 dana

Stegovno povjerenstvo za policijske službenike Granične policije BiH, nakon razmatranja podnesenog Zahtjeva za pokretanje stegovnog postupka, donijelo je Rješenje o prestanku radnog odnosa za policijskog službenika.

Radi se o pripadniku postrojbe granične policije Zračna luka Tuzla Z. K.., koji je od 8. lipnja 2020. godine do 30. lipnja 2020. godine neopravdano odsustvovao s posla.

Stegovno povjerenstvo je, na osnovu izvedenih dokaza, utvrdilo da policijski službenik Postrojbe granične policije Zračna luka Tuzla Z. K. nije opravdao svoje odsustvo s dužnosti u navedenom razdoblju, čime je počinio težu povredu službene dužnosti iz članka 105. stavka (1) točke (20) Zakona o policijskim službenicima Bosne i Hercegovine, odnosno iz članka 5. stavka (1) točke (20) Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti policijskih službenika Bosne i Hercegovine, koje se definira kao “Neopravdano odsustvo s dužnosti u trajanju od tri uzastopna dana ili od ukupno pet dana tijekom jedne kalendarske godine”, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.