Gradonačelnici Zagreba, Sarajeva i Beograda: Povezat ćemo se kroz turizam – Jabuka.tv

Gradonačelnici Zagreba, Sarajeva i Beograda: Povezat ćemo se kroz turizam

Gadonačelnici Sarajeva, Beograda i Zagreba – Abdulah Skaka, Zoran Radojičić i Milan Bandić sastali su se u Sarajevu, nakon čega su iznijeli impresije sa zajedničkog sastanka napominjući da imaju ambicije uvezati se u zajedničku turističku rutu.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka izjavio je kako ga raduje mogućnost uvezivanja u jednu zajedničku rutu kako bi turisti produžili svoj boravak.

Naše turističke zajednice će na tom planu napraviti iskorak već krajem godine na sastanku u Beogradu, rekao je Skaka.

Grad Sarajevo je, zajedno sa mnom na čelu, za nepunih osam mjeseci napravio najveću turističku atrakciju; poboljšavamo turističku ponudu, napravili smo žičaru, otvaramo galerije, kazao je Skaka.

Napomenuo je kako su razgovarali o organizaciji Olimpijskih igara za mlade (EYOF), koje će se održati 2019. u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, te da je pozvao gradonačelnike kako bi bili promotori takve ideje.

Ja sam pozvao gradonačelnike da budu promotori naše ideje, ukoliko uspijemo, rekao je Skaka.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kazao je da su se na zajedničkom sastanku složili kako je suradnja između Beograda, Sarajeva i Zagreba veoma važna za sve.

Stabilnost i red su značajni za sve nas, a u skladu s tim ćemo dalje raditi i u skladu s tim ćemo usmjeravati naše napore da se nađu rješenja koja će dugoročno omogućiti svima da žive u blagostanju, kazao je Radojičić.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izjavio kako svi očekuju da se “širi dobra vibra” i da u toj suradnji ljudi počnu sretnije živjeti.  To je naš cilj. Svih 19 godina sam se trudio da istrajem na tome, podcrtao je Bandić.

Poručio je da će iduće godine isti ili sličan sastanak imati u Zagrebu, ali i da će se prije toga sresti i u Zagrebu i u Beogradu.

Vrijeme je da Zagreb i Beograd nešto konkretno potpišu. Mi trebamo to zajedno napraviti. To treba biti naša misija. Sinoć smo imali večeru na kojoj smo razgovarali, mislim da trebamo to češće napraviti, zaključio je Bandić.

(Hina)


8 komentara

  • Popio je kajvu u Sarajevu, onom koji njegovu drzavu naziva Agresorom i njegov narod zlocinackim. Pametnom dosta. Bakir prijeti tuzbom za Peljeski most, isti onaj za koji je EU- ja odobrila sredstva… Dokle vise podilazite nekome tko te otvoreno i javno sotonizira i kaze da te mrzi.. Zar nije ovaj Bandic bio predlozen za pocasnog gradanina grada Sarajeva pa naprasno sve to povuceno i njega se zvalo, nazivalo raznim pogrdnim imenima. Tako Kosorku, tako Milanovica, tako Plenkovica, tako Bozu Petrova i sve hrv. Politicare. Pa u cemu je problem. Bosnjacima i Sarajevu valjaju Mesic, Nobilo, Pusici, Margetic, Pilsl i njima slicni, oni koji pljuju po hrv. narodu…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.