Građani i vlasti Neuma protiv uplovljavanja kruzera

Predsjednica Općinskog vijeća Neum Daniela Matić rekla je u srijedu kako je najavljeno uplovljavanje kruzera “Bolette” u neumski akvatorije nedopustivo.

Smatram da je ovakvo nešto nedopustivo. Neum nije luka i samim time veliki brodovi nemaju što raditi u našem zaljevu. Ulazak ovoga i sličnih brodova u Neumski zaljev znači automatsko ugrožavanje ekosustava te zagađenja koja će nanijeti izrazitu štetu Neumu, poručila je Matić u priopćenju za javnost.

Upozorila je kako bi eventualno zagađenje mora do kojeg bi moglo doći zbog uplovljavanja 230 metara dugog kruzera s više od tisuću putnika, ugrozilo ne samo prirodu već bi dovelo u pitanje kompletan turizam u Neumu.

Dok pričamo o održivom turizmu i ribarstvu i nastojimo kroz projekte implementirati nove modele za razvoj turizma, nedopustivo je da nam se u praksi događaju ovakve stvari. Smatram da je očuvanje prirodnih ljepota našeg Neuma, jedinog BiH grada na moru, primarni cilj i zadatak svih nas, poručila je Matić.

Dodala je kako podržava stav mještana Neuma koji su se usprotivili uplovljavanju kruzera “Bolette” te su najavili prosvjed.

Lokalnu zajednicu mora se poštovati i od nje tražiti mišljenje za ovakvo što. Neum baštine naša djeca. Učinit ćemo sve što možemo i što je u našoj nadležnosti da se ovakve situacije više ne ponove, zaključila je Matić.

U Neum uplovljava najveći kruzer, turisti će posjetiti Hercegovinu

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Ee sad se nemojte prodati sa saku dolara i popustiti..jasno i glasno treba biti NE vlasti i gradjana Neuma!TOCKA..NEMA DALJE👍

  • Zločin je što uplovljavaju u Dubrovnik a genocid u Neum. Od toga nema koristi samo velika šteta. Isto u Veneciji kada vidim one grdosije koje podižu razinu mora je van pameti. Sve za novac, novac je Bog i nemoj imati drugih bogova

  • Ne dozvolite Neumski Hrvatski puče da vas truju štakori Sarajeva i kasiraju. Nemate nikakve koristi od ti zeljeznih grdosija. Vi ne dobijate nista u proracun neka plove Miljackom ako mogu. Potrska Hrvati HB🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.