Rukometni gigant izbačen iz Lige prvaka

Burno je u Skoplju primjena najava odluke da će Vardar zbog dugovanja prema igračima biti izbačen iz europskih natjecanja.

U razgovoru za portal 24 Rakomet, predsjednik Vardara i tvorac njegovih temelja prije dolaska Sergeja Samsonjenka Mihajlo Mihajlovski, inače i predsjednik SEHA lige i dopredsjednik RS Makedonije, tvrdi:

Odluka je donesena, ali nam je nije dostavljena, pa je ne smatramo za odluku nego kao zaključak sastanka, što pravno nije dovoljno. Prijedlog je da Vardar ne igra Ligu prvaka u idućoj sezoni. Imao sam sastanak s predsjednikom EHF-a Wiedererom i poslije toga i usmeno mi je potvrđeno da Vardar neće igrati Ligu prvaka sljedeće sezone. Međutim, njihova objašnjena i argumenti su pogrešni i na staklenim nogama. Naš odvjetnički tim uplatio je prigovor na taj prijedlog i zaključke. To je zasad to.

Dodao je:

U Makedoniji se ne vode nikakvi postupci na sudu, a ako je Vardar dužan bilo kome nadležan za to je sud u Skoplju.

No, vratio se predsjednik na suštinu.

Osnovna poanta je kašnjenje u plaćanju. Moram reći da smo lani u kolovozu platili 700.000 eura duga, da smo uplatili 300.000 eura depozita. Ostatak ide na Sergeja Samsonjenka. Uglavnom, ova njihova odluka nema argumenata i treba joj obrazloženje. Postoje trojica igrača koja su nas prijavila EHF-u i tu je početak svega.

Uredno je išla prijava za Ligu prvaka od strane Saveza?

Da, nismo očekivali ovako nešto, tim više što s prijavom nije bilo nikakvih problema, što smo razgovarali s Wiedererom. Zato je to kao grom iz vedra neba za sve nas.

Najavio je borbu, prenose Sportske novosti.

Ne mirim se s ovom odlukom i iskoristit ćemo sve pravne mogućnosti da se zaštitimo. EHF na IO treba potvrditi klubove koji će sudjelovati u Ligi prvaka i to objaviti u nedjelju za ždrijeb koji će biti 1. srpnja. EHF tvrdi da neće promijeniti odluku, a ja tvrdim da je to moguće.

(www.jabuka.tv | Foto: Marius Becker/dpa)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.