U Neum uplovljava najveći kruzer, turisti će posjetiti Hercegovinu

Prvi kruzer ispod Pelješkog mosta, prema najavi, bi trebao proći u četvrtak pod zapovjedništvom dubrovačkog kapetana Joza Glavića i usidriti se u Neumu na 14 sati, kako bi više od tisuću putnika u tom razdoblju uživalo u turističkoj posjeti Hercegovini.

Radi se o brodu “Bolette” na kružnom putovanju, koji je u utorak na vezu u dubrovačkom Gružu, a njegov dolazak u pločanski akvatorij najavljen je za četvrtak u 5:30 sati, gdje će biti obavljene carinske i druge formalnosti.

Nakon toga, ploveći hotel prema planu treba u 7:00 sati ujutro uploviti u Neum, gdje će se usidriti na 14 sati, jer će prema planu isploviti iz jedinog hercegovačkog grada na moru u 21:00 sat istog dana.

U tom razdoblju za više stotina putnika s broda je dogovoren turistički izlet kroz Hercegovinu. Oni će s 11 rezerviranih autobusa organizirano posjetiti Međugorje, vodopad Kravicu kod Ljubuškog i Mostar. Neki od njih otići će i u Sarajevo.

MB Bolette, koji se sada nalazi u Dubrovniku dugačak je nešto više od 237 metara, a širok je 32,5 metara. Ima 12 paluba, može primiti 1.380 putnika i ploviti brzinom od 25 čvorova. Bit će to najveći kruzer koji je ikada uplovio u Neum.

Air Draft ili visina od vode do najviše točke na brodu je 48,1 metara, a dopuštena visina prolaska ispod Pelješkog mosta je 55 metara, te će prolazak kruzera čiji je kapetan Dubrovčanin Jozo Glavić, ispod mosta s puno pažnje pratiti piloti koji će u tom trenutku biti na velebnom mostu.

(www.jabuka.tv | Foto: Cropix)16 komentara

  • Komsic se ne pita u dogovorima sa Turskom tu je Dodik glavni u kontaktima sa Turcima. Dodo ide i u posjete i dogovore sa bratom Erdoganom.

   • (za 6:51)
    kada bilo kada spominjem Komšića spominjem ga isključivo u negativnom smislu , jer je to on i dokazao i ratu i u miru, boreći se rame uz rame sa mudžahedinima protiv i mog hrvatskog naroda.
    Svi oni koji podržavaju Komšića upravo to rade zato što je permanentno
    protiv interesa Hrvata u BiH.

  • Kao da tu nikada biolozi nisu istraživali, neki se ponašaju. Samo, sada će i tu biti opstajanje kao za svaku gljivu što se borimo u ovoj kontinentalnoj zemlji. I dobro sam ja rekla: još da vodu počnu kolonizirati. Samo ne shvatam, toliki je skup vjernika i ne pomažu malom čovjeku nego da očima vide “kapitalca”. Isto kao kad kupuju brašno, tolika bojaznost da ne nestane. Znaju li otkud to brašno dolazi??? Ne sigurno tamo gdje se gradi devet metara visok zid. … Šta li bi Baba Hole rekla sad kad nam se počela klima naplaćivati od prijašnjih generacija, a ove će se tek naplatiti?

 • Kako se provukao ispod “niskog” Pelješkog mosta? Ima li kakvih komentara od Sejde, Šefika, Bakira i neplivača iz “Pomorskog drušva Sarajevo”?

 • Od gostiju s kruzera se na zaradjuje. Oni imaju vec sve na kruzeru, od hrane do ostalih komoditeta. Kruzer je eko-bomba kojoj se ne smije dozvoliti ulaz u zaljev, a pogotovo ne Neumski koji je ionako prljav i bez fekalija s kruzera.

  • Bog iako nema s tim ima Mora, a Neum je mjesto koje bi uvijek trebalo ostati pozitivno. Građani Neuma imaju to pravo reći. Ko želi neka bude turista Neuma pa hoda po ribnjacima – ne te iste da uništava. Čim se kaže toliki broj autobusa na toliko dug period prvi put, pa šta bi dalje bilo kad neopjevana bjelosvjetska bagra dođe.

 • Sve pohvale za obilazak Hercegovine, Neuma, Medjugorja, Vodopada Kravice u Ljubuškom i Mostara. Samo eto, kad bi se mogao usidriti negdje, ispod brda gdje je grb, da se prevoze barkama turisti ili s druge strane tog brda, pa da prolaze kroz tunel. Ipak je to turistička hercegovačka općina. Nije baš za brodove bilo kakve vrste.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.