Provjerili smo cijene javnih vrtića u ŽZH

Cijene boravka u javnim odnosno gradskim/općinskim dječjim vrtićima u Županiji Zapadnohercegovačkoj razlikuju se od mjesta do mjesta.

Roditelji u Širokom Brijegu plaćaju najskuplji vrtić.

Mjesečna cijena jaslica je 220 KM, cjelodnevni boravak je 195 KM, a poludnevni 150 KM, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Javne ustanove Dječji vrtić Trnoružica Široki Brijeg.

Cijena za drugo dijete iz iste obitelji je 20 KM niža dok je vrtić besplatan za treće i svako sljedeće dijete. Djeca s teškoćama u razvoju kao i djeca roditelja s visokim invaliditetom također imaju pravo na besplatan boravak u širokobriješkom Dječjem vrtiću Trnoružica.

U Dječjem vrtiću Grude jaslice ćete platiti 200 KM dok cjelodnevni boravak u vrtićkoj skupini košta 180 KM. Treće i svako sljedeće dijete iz iste obitelji ima pravo na besplatan boravak.

Ako je jedno dijete u jaslicama i jedno u vrtiću, onda cijena vrtića ostaje 180 dok su jaslice za drugo dijete 160 KM. Kada je dvoje djece u vrtiću, onda je prvo 180, a drugo 140. Također, ako je dvoje djece u jaslicama, onda je prvo 200, a drugo 160 KM, objasnila je za portal Jabuka.tv v.d. ravnateljice Dječjeg vrtića Grude Iva Leko.

U Dječjem vrtiću Bajka iz Posušja jaslice ćete plaćati 200 KM, a vrtić 180 KM. Za drugo dijete iz iste obitelji cijena je 40 KM niža. Za razliku od ostalih mjesta, roditelji u Posušju će za treće dijete morati plaćati 50 posto iznosa, potvrđeno je za portal Jabuka.tv.

Daleko najjeftiniji gradski vrtić u ŽZH plaćaju roditelji u Ljubuškom.

Jaslice u Dječjem vrtiću Ljubuški roditelji plaćaju 100 KM, a cjelodnevni boravak u vrtiću 90 KM. Poludnevni boravak je 10 KM niži. Prvo i drugo dijete plaćaju pune cijene dok je za treće i svako sljedeće dijete boravak u vrtiću ili jaslicama besplatan, potvrdila je za portal Jabuka.tv ravnateljica Dječjeg vrtića Ljubuški Ana Bubalo.

Razlog ovako niskih cijena je odluka Grada Ljubuškog koji subvencionira gradski vrtić. Tako je 2021. godine Dječji vrtić Ljubuški od Grada dobio 255.000 KM. Također, Grad Ljubuški je subvencionirao i četiri privatna vrtića sa po 20.000 KM.

Obnavlja se kuhinja Dječjeg vrtića Ljubuški

(www.jabuka.tv)16 komentara

 • Žalosno. Široki se voli dičiti kako podržavaju politiku neiseljavanja, a ovolika cijena vrtića. Dobro bi bilo usporediti što sve nude ti vrtići, i privatni i javni. Koliko se ulaže u rad s djecom???

  • Široki je najgori grad u zupaniji.. a i najskuplji, nevidim razlog zasto je skuplji nego ostala 3 grada al je tako.. ono sto se radi u gradu je tek blijedo mazanje ociju ovom jadnom narodu, koji se pomirio s cinjenicom da nista nemoze promjeniti. Grad je privatiziran, s njim upravlja kriminalna organizacija.. a narod je tu tek da smeta

 • Narod se raseljava,budala živi u rodnom gradu,pametan ide gdje je bolje,pljačka se narod na sve načine,više zaradi gazdarica vrtića nego kirurg…

 • kad ce se u nasem gradu početi pričati o povoljnijoj kupnji prve nekretnine za mlade, o ulaganju u obrazovanje…?

  • Sto se tice ulaganja u obrazovanje, da se vidjeti da ima puno psihicki oboljelih osoba koje su zbrinuli u skoli i primaju placu, trebao bi zavod za odgoj uvesti anonimne prijave i pohvale, koje bi bile provjerljive pa bi nekima bod isao gore, nekima dolje

  • Kod vas dole je od rata pa do nedavno bio kriminal žešći, od gradonačelnika, do ministara, itd. Bili ste po tome najgori u ŽZH. Ali dogodila se čistka, i sad ljubuški ide naprijed. I neka.

 • Prevelike cijene vrtića plaćamo u cijeloj Hercegovini, HNŽ, ZHŽ i Tomislabgrad, Livno i Kupres. Nema smisla. Subvencija treba od općine / grada ili Županije. Ljubuške cijene su jedine realne. Predšoloski program u trajanju od 3 mj iznosi 50 KM mjesečno u Čitluku i Širokom Brijegu, 2 puta tijedno, 3 mj. Obzirom na plaće, mirovine, troškove života, previše se izdavaja za vrtiće, a kao i stanove po Hercegovini, pa nisu to gradovi veličine Splita i Zagreba, i Mostar je precjenjen, a kamoli Ljubuški, Široki Brijeg, Čitluk, Čapljina.

 • Siroki, sramota koliko roditelji placaju.
  A gdje su cetiri obroka koja ulaze u cijenu vrtica. najcesce ne dobiju nego 2 obroka.
  Uzine najcesce nema.
  Jer sto djeca dobiju za uzinu( npr keks ili napolitanka) to nije uzina.

 • Ma jak im predskolski od 3 mj.
  Ovako se radilo i 86 kad sam ja isla u vrtic.
  Nista se nije promijenilo.
  Uzas. Zali Boze novaca

 • Katastrofa
  Ja sam dijete ispisao iz gradskog jer tete slave sve živo, ljeti ne radi vrtić, a ako radi onda seli dijete iz jednog u drugi, radno vrijeme do 16:30, a već u 15:30 dijete spreme da čeka roditelje i ako dođeš iza 16:00 kolutaju očima i napuste vrtić prije mene i dijeteta jer im se žuri. A nekad su dijete pričuvale i čistačice. Znaju li oni što znači dijetetu od 3 4 godine promjena teta, promjena vrtića, promjena skupine…. I još platim 200 KM
  Poslije je išlo u privatni i bilo je sve ok

  • A,praznici i blagdani,kud sa djetetom nije usklađeno u Širokom i Mostaru,jedni slave drugi nisu!!!Molim da ravnateljice misle i o ovoj temi,ako plaćam 5 6 godina iziđitee u susret,bilo bi moralno!!!

  • Ma da u privatnom vrticu radnici ni nesmiju pitat za odmor a kamoli da ga koriste.
   Koja je to oholost od vas korisnika idnosnoo roditelja
   Znaci ko ….. tete neka je nama dobro sta ce njima odmor.
   Samo ga iz vrtica dovest kuci i lec.

  • Jadna nemila koliko ti sati dijete boravi u vrtiću dok cistacice ga čuvaju,strašno i djeca zaslužuju odmore,slobodne dane a ne po 10 sati boravka u vrticu…strašno

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.