Grabar Kitarović kritizirala Vladu: “Prošle su tri idealne godine za provođenje reformi”

Na Danu poduzetnika obilježenom u Westinu premijer i hrvatska predsjednica nastavili su proturječiti jedno drugom. Predsjednica je bila mnogo oštrija i poručila je kako je Hrvatska propustila tri idealne godine za provođenje reformi.

Predsjednica je upozorila i na glavne pokazatelje hrvatskog gospodarstva:

  • gotovo najslabiji gospodarski rast u odnosu na usporedive države
  • najslabiji udio robnog izvoza u bruto domaćem proizvodu u odnosu na usporedive države
  • reativno niske razine kvalitete ljudskog kapitala u okviru Europske unije
  • visoku razinu emigracije i njezina negativnog utjecaja na gospodarstvo države
  • gotovo najniža ulaganja u istraživanje i razvoj na razini EU-a

Prošle su tri idealne godine. Godine u kojima su se mogle i trebale provesti reforme, reforme koje ne trebaju boljeti, nego ukloniti bol. Jedna je reforma, ona porezna, započeta, pa iako nije provedena u cijelosti, pokazala je dobre učinke, poručila je Predsjednica.

Daljnjom poreznom reformom usmjerenom na porezna i neporezna opterećenja rada i dohotka omogućit ćemo veće neto plaće našim radnicima, ali i značajno konkurentnije uvjete poslovanja poslodavcima, naglasila je.

Dodala je i da Hrvatskoj zapravo ne treba jedna, već čitav niz reformi, malih i velikih, piše Dnevnik.hr.

Treba nam mnoštvo malih i velikih reformi koje se moraju provoditi usporedno, međuovisno, s jasnim očekivanjima i ciljevima koje treba ostvariti, istaknula je Kolinda Grabar Kitarović.

Istaknula je i loše prakse koje, kako kaže, Hrvatsku i dalje drže u situaciji u kojoj provodimo prakse koje su u konačnici štetne za cjelokupno društvo.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Guten Morgen, Kolinda!! Tek sad reagiras! Danas, u vjestima , kad sam cula , da se ne provode reforme, nisam mogla virovati usima!! Zar su zato donesene! Di je Zakon!! Plenki ce isplivati!! Boze!

    • E moja Kolinda njima je ineres sve raseliti mislili su neki vec nas nece biti Zankova pjesma Sto posto tako oni mrze Hrvatsku dusu banda udbaska

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.