Kaos u Sportingu: Četiri igrača traže raskid ugovora nakon brutalnog napada

U svibnju je nogometnu javnost šokirala vijest o brutalnom napadu na igrače i stručni stožer lisabonskog Sportinga.

Igrači Sportinga pripremali su se za trening kada je u prostorije upalo 50-ak maskiranih napadača naoružanih palicama, šipkama i remenjem.

Neki igrači su završili s vidljivim posljedicama, posebno prvi strijelac kluba Bas Dost koji je završio na šivanju glave.

Možda i više od fizičkih ozljeda bole one psihičke; igrači su uzdrmani nakon ovakvog napada i u velikom broju žele pobjeći iz portugalskog velikana.

Strava u Lisabonu: Huligani napali igrače Sportinga, među njima i Josipa Mišića!

Četiri igrača su predala zahtjeve za raskidom ugovora, a među njima je i spomenuti Bas Dost. Ostala trojica su portugalski reprezentativci Gelson Martins, Bruno Fernandes i William Carvalho, koji se trenutno pripremaju za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Trener Jorge Jesus, vratar Rui Patricio i napadač Daniel Podence već su ranije napustili klub, piše Gol.hr.

Iza napada stoji kontroverzni predsjednik?

Sumnja se da iza brutalnog napada stoji kontroverzni predsjednik Sportinga Bruno De Carvalho. Njegovo vođenje kluba uspoređuju sa sjevernokorejskom diktaturom, a nazivaju ga i ”Donaldom Trumpom portugalskog nogometa.

De Carvalho je svojim metodama stekao brojne neprijatelje. Impresivnu postavu njegovih neprijatelja čine, između ostalih, vlastiti igrači, portugalski superagent Jorge Mendes, pa čak i predsjednik države Marcelo Rebelo de Sousa.

Bilo je i prijetnji i svađa s medijima, protivnicima, sucima… Sporting trese i korupcijski skandal: klupske prostorije pretražila policija, a De Carvalhova desna ruka Andre Geraldes je priveden zbog sumnje u namještanje rukometnih i nogometnih utakmica.

Brutalni napad kao kulminacija sukoba

Sukob s igračima traje već duže vrijeme: De Carvalho se s njima javno svađao na društvenim mrežama jer nije bio zadovoljan njihovim igrama, nakon čega je prijetio da će suspendirati 19 članova prve momčadi. Igrači mu nisu ostali dužni; uzvratili su zajedničkim priopćenjem u kojem su kritizirali njegove postupke.

Dodatnu sumnju da De Carvalho stoji iza napada izazvala je činjenica da nije bio prisutan za vrijeme napada, iako su igrači očekivali da će biti tamo. Pojavio se oko pola sata kasnije i bez uspjeha pokušao razgovarati s igračima.

Napad se dogodio svega nekoliko dana prije finala Kupa; igrači su otkazali treninge, a prijetili su i da neće igrati zbog narušenog psihičkog i fizičkog stanja. Na kraju su ipak odlučili ispoštovati profesionalne obaveze i odigrati utakmicu, u kojoj su izgubili od osjetno slabijeg CD Avesa.

Kaos je blaga riječ za stanje koje već dugo vlada u Sportingu; napad i egzodus glavnih igrača samo su kulminacija sukoba i općenito atmosfere u klubu, ali De Carvalho unatoč svemu ne planira ponuditi ostavku.

Situaciju bi mogli iskoristiti veliki rivali: prema pisanju portugalskih medija, Benfica je već kontaktirala zvijezde koje žele pobjeći iz Sportinga, a u stanju pripravnosti su i brojni engleski klubovi. Igači će navodno povući zahtjeve ako De Carvalho ponudi ostavku.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.