Novi Huaweijev smartphone imat će ekran od gotovo 7 inča

Nadolazeći Huaweijev pametni telefon imat će dijagonalu ekrana kakva je prije bila rezervirana samo za tablete.

Kada je Samsung na IFA sajmu 2011. godine predstavio Galaxy Note, telefon s kojim je počela era tzv. phableta, odnosno hibrida između pametnih telefona i tableta, veliki dio tehnoloških novinara komentirao je kako će ovakav uređaj teško uspjeti na tržištu jer ima preveliki ekran.

Dijagonala ekrana Galaxy Notea iznosila je 5,3 inča, što je prema današnjim standardima čak i ispod prosjeka veličine ekrana top modela pametnih telefona.

Aktualni model Galaxy Notea (osmica) ima dijagonalu ekrana od 6,3 inča, a nadolazeći Note 9 vjerojatno će imati malo veći ekran, dok smartphone s jako velikim ekranom (6,5 inča) priprema i Apple za rujan ove godine. Kako moderni pametni telefoni imaju ekrane koji nemaju rubova i prekrivaju gotovo cijelu prednju površinu ekrana, dimenzije samih uređaja nisu puno veće u odnosu na ranije modele telefona s ekranima od oko 5,5 inča.

Ako je vjerovati glasinama koje su se proteklih dana pojavile na internetu, Huawaei priprema jedan od najvećih, ako ne i najveći moderan smartphone s dijagonalom ekrana od skoro 7 inča (6,9 inča). Ovaj uređaj kojem će ekrane isporučiti upravo Samsung, tj. Samsung Display na tržištu bi se trebao pojaviti tijekom posljednjeg ovogodišnjeg kvartala ili početkom sljedeće godine, prenosi Zimo.hr.

Kako Huawei krajem godine obično predstavlja modele iz Mate serije, ovaj 6,9 inčni model mogao bi biti upravo Mate 20, odnosno Mate 20 Pro, što znači da osim velikog ekrana s kojim će se razlikovati od konkurencije, možemo očekivati i vrhunski hardver.

Jedan od razloga zbog kojih bi Huawei mogao predstaviti smartphone s ekranom veličine kakva je do nedavno bila rezervirana samo za tablete jest velika potražnja za velikim telefonima na kineskom tržištu.

Ova kompanija trenutno dominira na vlastitom teritoriju te žele nastaviti dominaciju i dalje, a vjeruju kako će model s ovako velikim ekranom privući veliki broj kineskih korisnika.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.