Govor tijela: Četiri znaka koja morate prepoznati na prvom spoju

Svako novo upoznavanje, svaki prvi spoj prepun je iznenađenja. Nerijetko se može dogoditi da su neki znakovi krivo “pročitani” ili protumačeni, a kako biste to izbjegli, dobro je znati čitati govor tijela.

Ovo su neki česti znakovi koje doživljavaju osobe na prvom spoju te ih je zato potrebno znati protumačiti ispravno.

Naginjanje prema naprijed

Najvjerojatnije ćete na prvom spoju sjediti jedno nasuprot drugome, a ako primijetite da se osoba nasuprot vas naginje prema vama, to je znak da je zanimate i da želi doznati više o vama.

Probudili ste interes kod te osobe i na ovaj način vam neizravno pokazuje da je zanimate, pojašnjava za Huffington Post stručnjak za govor tijela i psihoterapeut Paul Hokemeyer.

Kontakt očima

Kontakt očima učvrstit će vezu između dvoje ljudi. U istraživanju provedenom 1987. godine, psiholog Arthur pitao je strance 36 pitanja o njihovoj osobnosti, a četiri minute su gledali u oči potpunoga stranca. Povezanost među njima je bila očita, a jedan par se nakon šest mjeseci i vjenčao, navodi se.

Stoga, pratite imate li taj kontakt očima ili osoba preko puta vas radije “zvrka” pogledom okolo, piše Večernji list.

Okretanje u smjeru od vas

Kada vam je netko drag i želite imati intenzivniji odnos s tom osobom, dodirivat ćete se ramenima, koljenima, stopalima, biti okrenuti jedno prema drugome. No, ako su osjećaji suprotni, i ponašanje će biti suprotno, tvrdi stručnjakinja za govor tijela i forenzičarka, Lisa Mitchell.

Položaj stopala

I stopala mogu otkriti ono što se možda intenzivno pitate, ako vam se ososba s kojom ste bili na spoju, svidjela.

Spustite pogled ispod stola i otkrijte u kojem smjeru su stopala te osobe okrenuta. Ako su prema vama i prema “unutra”, to je znak da se i vi toj osobi sviđate. Ako su prema vani ili prema vratima, to je loša vijest za vas jer je to znak da je ta osoba u položaju “spremna za bijeg”. Ili barem odlazak.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.